Doina Levintza, decorata

Creatoarea de moda a primit titlul de Cavaler al Ordinului Artelor si Literelor, pentru intreaga sa activitate
 
<p>
Doina Levintza a fost decorata de ambasatorul Frantei la Bucuresti, Henri Paul, in cadrul unei ceremonii desfasurata, in aceasta saptamana, la resedinta acestuia din Capitala.  “Pentru mine a fost un eveniment important si o onoare ca excelenta sa Ambasadorul Frantei in Romania, domnul Henri Paul si Frederic Mitterrand, Ministrul Culturii din Franta mi-au acordat Ordinul Cavalerului al Artelor si Litererlor, fiind ca o recunoastere a intregii mele activitati de creatie”, a spus Doina Levintza.

“Arta pentru mine este ratiunea de a fi, este incantarea sufletului meu pe care vreau sa o daruiesc si celorlalti. Iubesc ceea ce fac, iubesc frumosul si oamenii in special. Indiferent ca lucrez in teatru, televiziune, film sau moda doresc ca lumea sa fie fericita si multumita de ceea ce fac”, a adaugat creatoarea de moda.

De-a lungul timpului, Doina Levintza a promovat nume noi in moda romaneasca si a sprijinit tinerii designeri. In 1994 a pus bazele unui club, numit Fashion Club, unde se adunau creatorii de moda, fotografii si toti cei care faceau parte din lumea modei. La solicitarea domnului ambasador Henri Paul, consilierului Phillippe Guilet si Institutului Cultural Francez, Doina Levintza a luat parte la realizarea Festivalului Pasarela, fiind o actiune importanta in lumea modei.

“A fost o ocazie de a descoperi si incuraja noile talente, de a contribui la raspandirea culturii si creatiei franceze si de a intari legaturile intre tarile noastre. Datorita acestui festival am cunoscut persoane importante precum Presedintele Camerei Sindicale de Haute Couture, Didier Grumbach, care a tinut si o conferinta despre istoria modei, l-am cunoscut pe directorul artistic al studioului Edelkoort, unul dintre cele mai renumite birouri de tendinte, pe domnul Gert van de KueKen si altii. Am participat la un eveniment important precum expozitia Yves Saint Laurent organizata de Pierre Berge si la expozitii romanesti de fotografie”, a mai spus Levintza.

Creatoarea de moda a tinut sa-i multumeasca ambasadorului Henri Paul si si-a exprimat regretul privind incheierea mandatului acestuia. “Multumesc pentru aportul dat culturii romanesti si promovarea ei in Franta si pentru toate evenimentele extraordinare facute in decursul mandatului. Personal consider ca terminarea mandatului este o mare pierdere. Va multumesc pentru daruirea si afectiunea de care ati dat dovada pe tot parcursul mandatului excelentei voastre”, a incheiat Doina Levintza.

Pe celebra creatoare o puteti vedea in fiecare duminica, de la ora 11.00, in emisiunea “ Levintza prezinta”, de la Prima TV, acolo unde prezinta lumea fascinanta a modei.

</p>
Vote it up
231
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza