Doar 15 copii intr-o grupa de gradinita

Grupa la gradinita va avea in medie 15 copii, iar clasa de invatamant primar 20, conform noii legi a Educatiei
 

<p>O grupa din invatamantul prescolar va avea in medie 15 copii, o clasa pregatitoare va avea 20 de elevi, in timp ce una din invatamantul gimnazial, liceal si postliceal va include in medie 25 de scolari, potrivit proiectului legii Educatiei.

Conform actului normativ, in invatamantul preuniversitar formatiunile de studiu cuprind grupe, clase sau ani de studiu.
Astfel, in invatamantul prescolar, grupa are in medie 15 copii, dar nu mai putin de 10 si nu mai mult de 20.

Invatamantul primar, clasa pregatitoare si clasele I - IV au in medie 20 de elevi, dar nu mai putin de 15 si nu mai mult de 25. De asemenea, in invatamantul gimnazial, clasa are in medie 25 de elevi, dar nu mai putin de 15 si nu mai mult de 30.

Tot in medie 25 de elevi sunt prevazuti pentru o clasa de liceu, dar clasa nu poate avea mai putin de 20 si nu mai mult de 30 de liceeni. Pentru invatamantul postliceal, clasa are in medie 25 de elevi, dar nu mai putin de 20 si nu mai mult de 35.

Situatiile speciale privind formatiunile de elevi sau de prescolari din grupa mare aflate sub efectivul minim se aproba de catre consiliul de administratie al unitatii de invatamant, cu asumarea consecintelor financiare.

Proiectul de lege privind educatia nationala a fost postat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Educatiei. Acesta a fost discutat si avizat de Guvern, miercuri, intr-o prima lectura. La finalul dezbaterii publice, proiectul legii Educatiei va fi discutat din nou in Guvern, in vederea aprobarii finale.</p>

Vote it up
113
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza