Dispozitivul care identifică berea

Cercetătorii spanioli au creat o "limbă electronică" ce distinge sortimentele de bere
 

O echipă de cercetatori spanioli a creat o "limbă electronică", ce distinge cu acuratețe între patru sortimente de bere lager, indică un material apărut pe site-ul Science20.com, citat de Agerpres.

Dispozitivul are la bază o varietate de senzori care reacționează la compușii electrochimici din bere pentru a prezice indexul de culoare al sortimentului și concentrația sa de alcool. 

Noul dispozitiv contribuie astfel la eforturile de realizare a unui robot înzestrat cu simțul gustului și mirosului și la îmbunătățirea controlului calității în industria alimentară. 

O aplicație potențială a acestei "limbi electronice" sta în detectarea mai eficientă a caracterului distinctiv al băuturilor, a declarat Manuel del Valle, profesor de chimie la Universitatea Autonoma din Barcelona, Spania. 

În prezent, este nevoie de un expert pentru a testa fiecare sticlă de bere înainte de a părăsi fabrica. 

"Însă experții nu lucrează la 3 dimineața sau duminica", explică del Valle. Senzorii electronici ar putea prelua munca experților și continua verificarea sticlelor de bere atunci când producătorii dorm. Pe de alta parte, "oamenii sunt în continuare mai buni", a declarat Maria Luz Rodriguez-Mendez, profesor de chimie anorganică la Universitatea din Valladolid și co-autor al studiului, publicat luna trecuta în Journal of Food Engineering (Jurnalul de Inginerie Alimentară).

Sursa: HotNews.ro

Vote it up
182
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza