Dinti colorati impotriva cariilor

Copiii pot scapa de probleme dentare printr-o metoda inedita: sigilarea cu un lichid de diverse culori
 
<p>
Sigilarea dentara colorata reprezinta o metoda inovatoare de prevenire a cariei care se adreseaza dintilor molari temporari si a molarilor si premolarilor permanenti, care nu sunt inca afectati de caria dentara. In cazul sigilarilor clasice, cu material apropiat de culoarea dintilor, este greu ca pacientul sa sesiseze eventualele modificari aparute, de tipul caderii unei parti din sigiliu, pe cand in cazul celor colorate orice modificare, inclusiv caderea unui colt de 1 mm, este usor sesizabila, potrivit specialistilor.

Sigilarea colorata este o metoda neinvaziva, nu doare si este foarte pe placul copiilor datorita faptului ca ei pot alege culorile (roz, bleu etc.) si le pot atribui diverse forme in imaginatie (fluturi, flori etc.). Sigilarea se practica incepand cu varsta de 3 ani si jumatate si nu are o limita de varsta.

Faptul ca se pot observa orice modificari este important in contextul in care verificarea sigilarilor se face in general o data la sase luni iar o igiena orala deficitara, precum si aciditatea crescuta din gura (cauzata de exemplu de bauturi carbogazoase) pot duce la stergerea mai usoara a sigilarilor.

“Acest tip de sigilare consta in aplicarea unui lichid colorat de-a lungul suprafetei dintelui pentru a umple fosetele si santurile dentare. Lichidul este impins printr-o sonda pentru a capata forma necesara si este fixat prin fotopolimerizare cu lampa. Acest lichid contine si fluor, care se elibereaza continuu, intarind smaltul dintelui in zonele respective si protejandu-l impotriva cariilor. Interventia pentru doi-trei dinti de pe aceeasi arcada dureaza circa zece minute si nu este dureroasa”, afirma doctor Mihaela Arnon, specialist pedodont (www.glamourdent.ro). 

</p>
Vote it up
171
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza