Dinti albi, mai stralucitori

Vrei sa ai un zambet orbitor? Afla ponturile expertilor Reader’s Digest
 
<p>
Un dentist poate folosi o solutie puternica de albire sau cele mai recente lampi sau lasere dentare, dar si solutiile de la farmacie iti pot lumina zambetul fara sa cheltui prea mult. Iata un ghid de cumparaturi.

Benzile de albire

Aplica-le pe partea anterioara a dintilor superiori si inferiori; acestea sunt acoperite cu un gel de peroxid. Avantaje si dezavantaje: benzile sunt bune pentru dintii sensibili si nu sunt foarte scumpe. Le poti comanda si pe internet. Dar nu iti poti albi cu ele decat partea anterioara a dintilor si, in plus, sunt lipicioase si greu de pozitionat pe dinti.
Recomandate mai ales daca ai dinti sensibili.

Gutierele dentare

Aplica aceste gutiere dentare moi, umplute cu gel de peroxid, atat pe dintii superiori, cat si pe cei inferiori. Poarta-le cel putin 30 de minute pe zi timp de o saptamana. Avantaje si dezavantaje: gutierele albesc si dintii la care benzile nu pot ajunge si, in plus, se fixeaza mai bine. Dar pot fi mai incomode si pot genera o sensibilitate dentara sporita.
Recomandate mai ales daca vrei albirea tuturor dintilor.

Gelurile dentare

Foloseste dispozitivul de aplicare pentru a intinde pe dinti solutia de peroxid de doua ori pe zi, dupa ce te speli pe dinti. In cazul celor mai multe geluri, trebuie sa astepti 20 pana la 30 de minute inainte sa mananci sau sa bei. Avantaje si dezavantaje: Acest sistem este simplu si ieftin, si iti permite sa albesti doar anumiti dinti. Dar gelul se curata destul de usor in contact cu mancarea si bautura – chiar si cu saliva –, asa ca nu are puterea de albire a benzilor sau a gutierelor.
Recomandate mai ales daca nu vrei sa cheltui mult si nu ai asteptari mari.

Inainte de albire

Mergi la stomatolog pentru a-ti indeparta petele de pe suprafata smaltului. In plus, acesta te poate avertiza cu privire la eventualele probleme: plombe sau coroane dentare, care nu se vor albi, si afectiuni ale gingiilor, care iti vor provoca dureri.
Daca ai dinti sensibili, poti reduce disconfortul folosind o pasta de dinti ce contine nitrat de potasiu timp de doua saptamani, inainte de albire.
</p>
Vote it up
179
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza