Din ce in ce mai multi copii sunt obezi

Numarul cazurilor de obezitate in randul copiilor a crescut alarmant, a avertizat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi
<p>Directorul Institutului de Cercetari Alimentare, dr. Gheorghe Mencinicopschi, a semnalat, saptamana trecuta, intr-o conferinta de presa, asupra cresterea numarului de cazuri de obezitate in randul copiilor si aparitia unor boli cronice la cei mici.
El apreciaza ca, in Romania, mediul familial nu este un exemplu bun pentru copii. Cei mici nu au discernamantul de a alege ceea ce este sanatos, asa ca sunt la "discretia" bunicilor, a parintilor, a reprezentantilor diverselor institutii scolare si tind sa devina dependenti de alimente sarace in nutrienti esentiali.
Un alt pericol in ceea ce priveste educatia copiilor este faptul ca multi dintre acestia sunt sedentari. Parintii ii lasa sa isi petreaca mult timp in casa, la televizor sau la calculator, le cumpara tot felul de jucarii pentru a-i tine ocupati, uitand ca activitatea fizica este esentiala pentru buna dezvoltare a oricarui copil. Acestia isi obisnuiesc copiii sa consume tot felul de sucuri din comert, bogate in zaharuri si alte substante nocive pentru organism in loc sa bea apa.
"Copiii nu sunt invatati sa aiba mese regulate, iar pe cei care refuza sa manance parintii ii stimuleaza cu tot felul de dulciuri rafinate in loc sa le ofere fructele atat de importante pentru organism. Nu in ultimul rand, trebuie evitata aparitia stilului de viata fast-food", sustine prof. dr. Mencinicopschi.</p>
Vote it up
504
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza