Din ce cauze ne cade parul

Odata ce factorul de stres este inlaturat, parul revine la ritmul sau initial de crestere
 
<p>
100 de fire noi de par apar in fiecare zi, in conditiile unui ciclu normal de crestere. Majoritatea persoanelor nu observa schimbarile pe care podoaba capilara le sufera zilnic. Remarcam, in schimb, perioadele in care parul ne cade in mod excesiv, iar acest fenomen poate fi o consecinta a stresului, se arata pe MedLive.ro.
In anumite situatii, stresul poate provoca schimbari ale functiilor fiziologice pe care corpul le indeplineste in mod normal, ducand inclusiv la caderea parului. Dupa trei sau patru luni, efectele devin alarmante. Parul, la randul lui, va fi mult mai rar.
Stresul fiziologic nu este acelasi lucru cu stresul emotional. Pierderea parului este o consecinta exclusiv a stresului fiziologic si a modului in care corpul raspunde la factori precum dieta sau stilul de viata.
Veste buna este ca perioadele in care parul cade mai mult sunt temporare, cata vreme sunt cauzate de factori de stres fiziologic, pentru ca si sursa lor este una temporara. Odata ce factorul de stres este inlaturat, parul va reveni la ritmul sau initial de crestere.
Exista o multitudine de factori stresori care pot cauza pierderea parului:
•    o dieta stricta cu aport scazut de calorii
•    perioada de dupa nastere, in care nivelul de estrogen este scazut
•    o boala grava
•    febra
•    perioada de dupa o interventie chirurgicala
•    infectii grave
•    pierderea mai multor kilograme
•    perioada de dupa incetarea administrarii contraceptivelor orale
De asemenea, pierderea parului poate fi o consecinta a administrarii unor anumite medicamente cum ar fi cele care regleaza tensiunea arteriala, glanda tiroida, deficitul de vitamina D si excesul de vitamina A.
Caderea parului in cantitati alarmante trebuie sa va trimita la doctor, intrucat aceasta problema poate fi un semn al mai mult de 30 de boli diferite.
</p>
<p>&nbsp;</p><strong><a href="http://diff4.smartadserver.com/call/cliccommand/4711480/[timestamp]?" target="_blank">Afla cum poti economisi 40-50% din rate creditului tau de nevoi personale</a></strong>
 
Vote it up
229
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza