Dietele pun in pericol oasele

Scaderea in greutate neplanificata poate fi un semn de pierdere severa de masa musculara sau osoasa 
 
Cand cercetatorii de la Universitatea Massachusetts din Boston au studiat, timp de 4 ani, 167 de femei trecute de menopauza, au descoperit ca acelea dintre ele care slabisera – intentionat sau din cauza unei boli – pierdusera totodata intre 6 si 32% din densitatea osoasa.
Cantarul din baie nu-ti spune niciodata daca ti-a scazut densitatea osoasa sau masa musculara. Si nici daca ai prea multa grasime viscerala – adica aceea acumulata in abdomen, care mareste riscul diabetului si al afectiunilor cardiace. Care e deci solutia ideala? In loc sa mananci astfel incat sa slabesti, mananca pentru a te hrani sanatos si a preveni bolile. In plus, fa exercitii fizice pentru a spori densitatea si forta muschilor.
Intr-un studiu efectuat la Tufts University din Boston, coordonat de dr. Jean Mayer, 40 de femei cu varste intre 50 si 70 de ani care inlocuisera rutina zilnica sedentara cu un program de exercitii cu gantere, de doua ori pe saptamana, isi dezvoltasera masa musculara, dadusera jos din grasime si isi sporisera densitatea osoasa. Au devenit astfel mai subtiri, mai fericite, mai puternice si, cu siguranta, mai sanatoase.
Ce se intampla daca slabesti neintentionat? Fii atent la cantar si vorbeste cu medicul. Scaderea in greutate neplanificata poate fi un semn de deshidratare, subalimentare ori pierdere severa de masa musculara sau osoasa.
 
Vote it up
121
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza