Dieta unui gurmand

Anne Roumanoff este o cunoscută umoristă franceză. Trăieşte la Paris.
 

Dragi cititori, aş vrea să împărtăşesc doar cu voi secretele mele pentru dieta preferată de primăvară, concepută şi perfecţionată în mai multe etape succesive de pierdere şi câştigare a sute de kilograme.

1) Nu-ţi mai spune „n-ar trebui“ când mănânci ceva delicios. Nu există vreun zeu al caloriilor care te urmăreşte tot timpul şi care îţi va bombarda coapsele cu celulită imediat ce te-ai aruncat asupra acelei delicioase prăjituri cu ciocolată. Aşa că, dacă dai peste o cutie cu macarons, peste un baton de ciocolată şi o farfurie cu brânzeturi, savurează-le!

2) Evită să mănânci toate aceste bunătăţi la o singură masă. Doar o delăsare pe săptămână e ok, nu şi trei.

3) Nu spune nimănui că eşti la dietă. Vei fi inundată de comentarii de genul: „Iarăşi?“, „Ce regim e de data asta?“, „Nu ţin dietă, nu ajută deloc!“ (de la cineva care poartă mărimea 36). „Dar eşti foarte bine aşa!“ (de la cineva cu mărimea 46).

4) Nu comanda niciodată cartofi prăjiţi la restaurant. Mai bine ia câţiva din farfuria vecinului. După un timp, acesta va protesta, iar tu vei fi nevoită să te opreşti din mâncat.

5) Dacă nu mai poţi să răsufli după doar cinci metri de alergat şi doar când auzi cuvântul „sport“ ai dureri, încearcă să mergi câteva minute pe zi. Mersul pe jos e mai bun decât orice alt sport.

6) Nu uita să zâmbeşti. Conform proverbului pe care tocmai l-am inventat: „O femeie veselă şi care se simte bine în pielea ei e mai atractivă decât un sac de oase deprimat“.
 

Vote it up
219
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza