Dieta continua te imbolnaveste

Pierderea in greutate pe termen lung poate provoca aparitia unor boli precum diabet, hipertensiune si artrită reumatoidă

 
<p>Potrivit unui studiu al cercetătorilor sud-coreeni, publicat in International Journal of Obesity, dac[ continui s[ tii diet[ un timp indelungat poti sa te imbolnavesti. De asemenea, asta contribuie si la eliberarea in fluxul sangvin a unor compusi poluanti industriali, care de obicei sunt stocati in tesuturile adipoase. In momentul in care grăsimile se descompun, in urma procesului de slăbire, acesti compusi ajung in fluxul sangvin, spune coordonatorul acestui studiu, Duk-Hee Lee, de la Kyungpook National University din Daegu, Coreea de Sud.

"Trăim sub influenta puternicei dogme că pierderea in greutate este benefică intotdeauna, iar cresterea in greutate este dăunătoare. Insă credem că nivelul ridicat de substante poluante din fluxul sangvin poate afecta sănătatea umană in diverse moduri', a spus Duk-Hee Lee.

Lee si o echipă internatională de cercetători au studiat 1.099 de voluntari din SUA si concentratiile a sapte compusi din sângele lor.

Persoanele care au pierdut cel mai mult in greutate pe parcursul a zece ani aveau cel mai inalt nivel de substante poluante in sânge - poluanti organici persistenti -, comparativ cu cei care au luat in greutate sau si-au mentinut greutatea, infomează Mediafax. Aceste substante pot provoca aparitia diabetului de tipul II, a hipertensiunii arteriale, a bolii coronariene ischemice, a artridei reumatoide etc.

Mai multe studii sunt necesare pentru a stabili dacă aceste efecte negative sunt mai mari decât beneficiile obtinute in urma pierderii in greutate, a spus Lee.</p>

Vote it up
194
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza