Diabetul creste riscul de infarct

Un nou studiu arata ca foarte multi diabetici ajung sa aiba probleme cu inima si rinchii
 

<p>

Persoanele diagnosticate cu diabet prezinta un risc cu 50% mai mare de a suferi un atac de cord, spre deosebire de persoanele care nu sufera de aceasta boala. Aceasta este concluzia oamenilor de stiinta de la The National Diabetes Audit, care sustin ca diabeticii prezinta un risc crescut de a suferi de afectiuni cardiovasculare, printre care se pot numara boli fatale precum anghina pectorala sau infarctul.

Raportul dat publicitatii si preluat de Daily Mail arata ca persoanele diagnosticate cu diabet au o speranta de viata mai mica decat cele care nu sufera de aceasta boala si se confrunta cu mai multe probleme de sanatate decat in mod obisnuit.

Aceste concluzii au fost trase in urma analizei unor statistici care arata ca numai in Regatul Unit si in Tara Galilor s-au inregistrat, in perioada 2010-2011, 17.900 de atacuri de cord in randul persoanelor care sufera de diabet. In plus, tot in acest interval de timp, in randul acestor pacienti s-au mai inregistrat 9.800 de persoane care au avut nevoie de un transplant de rinichi sau care au necesitat inceperea unui tratament de dializa. Statisticile mai arata ca, intr-un an, 1.700 de persoane diagnosticate cu diabet au fost supuse unor interventii de amputare majore.

Autoritatile din Regatul Unit se declara ingrijorate de aceste cifre si spun ca trebuie luate masuri imediate pentru a preveni aceste efecte negative ale diabetului, printre care se numara atacurile de cord, bolile de inima, transplantul de rinichi, dializa si amputarile.

Specialistii spun ca aceste efecte negative ale diabetului ar putea fi prevenite daca bolnavii si-ar monitoriza regulat glicemia din sânge si tensiunea.
Datele oficiale ale statisticilor arata ca numai in Marea Britanie numarul persoanelor care sufera de diabet este de 3.7 milioane. Cotidianul britanic scrie ca, in realitate, numarul pacientilor diagnosticati cu aceasta boala este mai mare.

</p>

Vote it up
520
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza