detalii mici idei mari

 
ENERGIE SĂNĂTATE SOCIETATE
„Așa cum azi
urmărim cursul valutelor, aurului, cafelei, grânelor, în curând vom urmări prețul tonei de CO2 echivalent. Dezvoltarea și maturizarea unei «piețe a carbonului» (aprecierea în bani a efectelor nocive ale tonei de gaze cu efect de seră) sunt cruciale pentru transmiterea unui mesaj economic corect privind o nouă ierarhie a tehnologiilor energetice“, declară în Cotidianul Valeriu Binig, de la Consiliul Mondial el Energiei.
„Cercetarea genetică
a demonstrat că nivelul de inteligență poate fi moștenit“, spune Richard J. Haier, neurobiolog la Univer- sitatea California, în publicația Behavioural and Brain Sciences. Indiferent însă de datele biologice, creierul performează cu atât mai bine cu cât e pus mai mult la muncă“, arată Aljoscha Neubauer, psiholog la Universitatea din Graz, Austria, în International Journal of Psychophysiology.
Profilul muncitorului
migrant din România în Europa în 1989-2005: grad de e- ducație scăzut, vârstă îna- intată, venit mic în țară. După aderarea la UE, profilul s-a schimbat semnificativ: 40% din muncitorii ro- mâni migranți în UE sunt tineri necăsătoriți și cu un nivel de educație ridicat, care au muncit anterior în România, unde aveau salarii peste medie, arată un studiu al Asociației Națio- nale a Birourilor de Consiliere pentru Cetățeni.
• Energia „verde“
e răspunsul, dar avem probleme de rezolvat. Transelectrica a primit atâtea cereri de racordare la rețea a centralelor eoliene, încât rețeaua nu va face față, relatează România liberă. • Consumă zilnic mai puțină electricitate cu detectorul de mișcare care îți stinge lumina automat: www.schneider-electric.ro
• Antrenează-ți
mintea! Joel Saltzman, autorul volumului ShakeThat Brain, recomandă: învață o limbă străină, implică-te în dezbateri cu prieteni, citește cărți care îți pun mintea la încercare, joacă sudoku, dezleagă anagrame! Există în librării cărți cu astfel de jocuri: de exemplu, Teste și exerciții pentru dezvoltarea memoriei, Ed. Polirom.
• Românii
cu reședința în UE care lucrează legal, sunt șomeri sau pensionari acolo pot obține alocații pentru copii și indemnizații de maternitate de la statul de reședință. Cum? Adresează-te direcțiilor locale de muncă din UE (formulare: E401, E405, E411). Direcțiile de muncă românești vor furniza apoi informații la cerere instituțiilor UE.
Vote it up
10
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza