detalii mici idei mari

 
BANI ENERGIE CARIERĂ
Cel mai recent raport
al Băncii Mondiale referitor la nivelul taxelor în statele lumii arată că România este țara cu cel mai mare număr de taxe fiscale: 113. Sunt însă și vești bune pentru contribuabili: reforma fiscală întreprinsă anul trecut va mai reduce numărul acestora, a estimat Peter de Ruiter de la PriceWaterhouseCoopers, citat în Cotidianul.
Deși studiile arată
că reabilitarea termică a unei clădiri reduce cu 40% cheltuielile cu energia termică, doar 14 blocuri au fost reabilitate termic în ultimii trei ani prin Programul Național lansat de guvern în 2005. Președintele Ligii Asociațiilor de Proprietari Habitat a declarat pentru Cotidianul de ce: „Majoritatea clădirilor sunt tip. Dacă s-ar fi postat pe site costurile fiecărui tip de bloc, asociațiile de locatari ar fi avut idee de costuri și nu s-ar fi speriat“.
Raportul anual
realizat de Forumul Economic Mondial arată că România pierde teren în lupta împotriva inegalității între sexe. Dacă în 2007 ne situam pe locul 47 (din 128) la acest capitol, în 2008 am coborât în partea a doua a clasa-mentului, pe locul 70 din 130 de țări. În ciuda accesului egal cu al bărbaților la educație și sănătate, româncele au o prezență mult prea redusă în economie.
O veste și mai bună:
poți afla cuantumul diverselor taxe pe care le ai de plătit fără a mai face coadă la ghișeu. Fie că ești persoană fizică ori firmă, accesează online Registrul fiscal de la mfinante.ro, unde găsești toate domeniile de taxare, de la taxe de doctorat și impozit pe venit și până la taxele vamale, contribuții la asigurările sociale sau accize și impozit la țițeiul din producția internă. Pe același site, la Info TVA, afli la ce regim de TVA te încadrezi.
Ca să beneficieze
de subvenția de stat pentru reablitarea termică a clădirii, fiecare asociație de proprietari trebuie mai întâi să facă un audit energetic, apoi se eliberează proiectul și la final se ob-ține autorizația de construire. 77% din costuri sunt suportate de bugetul de stat și de primării,iar 33% de proprietari.
Un studiu publicat
în 2008 de George W. Dudley și Shannon L. Goodson arată că femeile nu știu să își promoveze realizările și calitățile profesionale la fel de bine ca bărbații. „Lucrul bun nu vorbește de la sine după cum se spune, ci trebuie să-i dai tu glas“, spune Shannon Goodson, care a descoperit că femeile încă văd „lauda de sine“ ca fiind inacceptabilă.
Vote it up
Votează
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza