detalii mici idei mari

CINE / CUM / ACUM / IUNIE
 
EDUCAŢIE SOCIETATE SĂNĂTATE
idei mari Un studiu
al Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale, citat de un raport al Centrului Educaţia 2000+, arată că elevii consideră competenţa şi abilităţile de comunicare ale profesorilor ca esenţiale pentru o bună educaţie. Profesorii însă cred că în meseria lor sunt esenţiale harul sau dragostea de copii. Concluzia raportului: pe lângă aceste trăsături native, abilităţile de comunicare pot şi trebuie să fie învăţate.
Tânărul bărbat român
amână să devină tată nu pentru că nu vrea copii, ci pentru că doreşte să atingă întâi un confort financiar în acest scop, spune un studiu realizat de Discovery Networks în 15 ţări europene. Chiar dacă 72% dintre tinerii bărbaţi români sunt încă tradiţionalişti şi cred că femeile trebuie să-şi dedice viaţa creşterii copiilor, ei fac – spre deosebire de taţii lor – eforturi ca să se apropia emoţional de copii.
Tot mai mulţi bolnavi
de cancer supravieţuiesc, arată studiul Eurocare 4 al Registrului European al Cancerului. România nu a fost inclusă în studiu pentru că nu are încă un astfel de registru naţional, dar Cezar Irimia, preşedintele Asociaţiei. Bolnavilor de Cancer din România a declarat pentru cotidianul Evenimentul Zilei: „A crescut şi numărul bolnavilor, dar şi numărul supravieţuitorilor“.
detalii mici Un manual de interacţiune
pentru profesori este Profesorul de succes, publicat la Editura Polirom de Ion-Ovidiu Pânişoară. Autorul prezintă, cu exemple, cum pot profesorii aborda diverse probleme de comunicare şi tipuri de elevi, folosind tehnici de persuasiune, ascultare şi răsplată.
Taţii care joacă un rol
activ în viaţa copiilor lor le oferă acestora şansa de a-şi dezvolta mai bine inteligenţa şi de a avansa mai repede pe scara socială decât copiii crescuţi doar de mame, se arată într-un studiu al Universităţii britanice Newcastle publicat în Evolution of Human Behaviour şi citat de Daily Telegraph.
Previi cancerul
printr-o dietă sănătoasă, cu fructe şi legume, peşte şi cereale integrale. Evită mezelurile, grăsimile hidrogenate, alcoolul, fumatul şi plaja fără cremă de protecţie. În volumul Mâncarea şi sănătatea (Ed. Reader’s Digest) se menţionează ca anticancerigeni puternici varza, broccoli-ul şi usturoiul.
Vote it up
70
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza