detalii mici IDEI MARI

CINE / UNDE / CUM / ACUM / IANUARIE
 
IDEI MARI detalii mici
BANI SĂNĂTATE CARIERĂ
Doar 0,1% din firmele
intrate în insolvență în 2009 au apelat la fondul de garantare a salariilor, format din cotizații lunare ale angajatorilor (0,25% din totalul cheltuielilor salariale). Totuși, din cauza birocrației, firmele preferă să îi lase pe angajați să își ceară drepturile în instanță, se arată în Evenimentul Zilei.
Date recente publicate
de Ministerul Sănătății arată că 16% din români sunt consumatori obișnuiți de băuturi alcoolice, iar aproape 10% din populație (circa două milioane de români) are probleme cu alcoolul. Un studiu publicat în revista Calitatea Vieții arată că românii nu identifică alcoolismul ca pe o boală mintală. În plus, alcoolicii se numără printre categoriile de bolnavi cele mai expuse discriminării în România, se arată în aceeași publicație.
Rata medie a șomajului,
conform statisticilor făcute publice de ANOFM în al treilea trimestru al anului trecut, era de 5,9%, față de 4% în 2008. Aceasta înseamnă o creștere cu 47,5% a șomajului. Rata reală însă este cu mult mai mare, deoarece nu toți șomerii se înregistrează în baza de date ANOFM.
Legea le permite angajatorilor
falimentari să acceseze acest fond pentru a le plăti angajaților disponibilizați salarii restante, plăți compensatorii, zile de concediu neefectuate pe anul în curs și indemnizații pentru accidente de muncă, boli profesionale și întreruperea temporară a activității (în limita a trei salarii medii brute pe economie pentru fiecare angajat). Dacă vrei să îți ceri drepturile în instanță și angajatorul refuză să-ți dea actele necesare, ar trebui să ceri ajutorul sindicatului.
Internauții
care nu au timp sau nu vor să meargă la ședințele Alcoolicilor Anonimi, pot accesa alcohelp.ro.
Aici își pot face testul care le spune dacă sunt în grupul de risc, pot adera la forumul de discuții online și beneficiază de zece ședințe gratuite de consiliere online, cu confidențialitate garantată. Un site la fel de util în acest sens este și consuma-responsabil.ro
35% din angajatorii români
privesc munca temporară ca pe o soluție de asigurare a activității în sezonul de vârf, spune un studiu recent publicat de firma de resurse umane Manpower România. Aceasta în timp ce oferta de locuri de muncă va continua să scadă în anumite sectoare. „Din păcate, angajatul român vede munca pe perioadă determinată ca pe un job tranzitoriu, până va găsi ceva stabil“, a precizat Cristina Fedorovici, de la Advice-EMA Partners, în România liberă.
Vote it up
3
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza