detalii mici IDEI MARI

CINE / CUM / ACUM / AUGUST
 
TEHNOLOGIE SOCIETATE MEDIU
IDEI MARI Răcirea serverelor
marilor furnizori de servicii online prezintă provocări nebănuite. Centrele de date ale unor companii precum Microsoft, Google, Sun Microsystems se întind pe suprafeţe care uneori ajung la mărimea unui teren de fotbal. Compania britanică de consultanţă McKinsey estimează că, în 2005, aceste centre de date au utilizat 1% din energia consumată în lume.
În condiţii de criză,
60% din români sunt dispuşi să reducă bugetul alocat excursiilor şi călătoriilor. Următoarea cheltuială pe lista reducerilor este cea destinată obiectelor de lux, arată un studiu făcut public anul acesta de Mednet Marketing Research Center în colaborare cu Media Xprimm şi citat în ziarul Gândul.
Suma disponibilă pentru concediu a scăzut cu 30-40% faţă de anul trecut, spun reprezentanţii ANAT citaţi în Evenimentul Zilei.
Aproximativ jumătate din locuitorii
oraşelor din România care dispun de containere de reciclare colectează selectiv gunoiul, arată un studiu IMAS realizat în 2009. Femeile şi persoanele cu studii superioare sunt categoriile de populaţie cel mai dispuse să colecteze selectiv.
detalii mici Pentru reducerea costurilor,
spune Times Online,
japonezii de la Sun Microsystems îşi vor reloca centrele de date într-o mină dezafectată unde pot folosi apele freatice pentru răcirea computerelor. Microsoft analizează posibilitatea relocării centrului său în Siberia, iar Google plănuieşte să se mute pe vase ancorate în larg, unde va folosi energia valurilor pentru răcire. În plus, pe mare terenul e mai ieftin!
Fă-ţi vacanţa cu doar 250 de euro!
Cazarea la trei stele cu mic dejun în Eforie Nord, Cap Aurora, 2 Mai sau Vama Veche costă 22-25 de euro pe zi. La acelaşi preţ te cazezi şi la munte, în pensiunile reţelei ANTREC. Dacă mergi cu maşina în străinătate, pensiunile de pe drum costă 25-30 de euro. La Paralia Katerini şi în Halkidiki, la două stele găseşti cazare şi la 15 euro.
Costul reciclării este mai mare la sat
decât la oraş, deoarece în zona rurală populaţia este mai dispersată. De aceea, anul acesta Ministerul Mediului urmează să introducă un proiect de descentralizare a colectării selective a deşeurilor. Această acţiune ar trebui să intre de acum încolo în competenţa autorităţilor locale. Până în 2013, România ar trebui să atingă standardul european de reciclare, care stabileşte ca 60% din deşeurile de ambalaje să fie reciclate de la populaţie.
Vote it up
4
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza