Despre oameni si melci

Cel mai nou film al regizorului Tudor Giurgiu, o comedie ce reaminteste de vremurile de dupa Revolutie, a debutat pe marile ecrane
 

Coproductie romano-franceza, filmul “Despre oameni si melci” spune povestea unui grup de muncitori care lucreaza intr-o fabrica aflata in faliment, in Romania de la inceputul anilor '90.

Fabrica, detinuta de stat, urmeaza sa fie privatizata intr-o saptamana. Cumparatorul este o companie franceza care anunta muncitorii ca fabrica va fi transformata intr-o crescatorie de melci.

Totul se schimba cand unul dintre baieti gaseste o solutie inedita menita sa-i salveze colegii de la somaj, sa scoata uzina din faliment si sa n-o lase sa ajunga pe mana… melcilor.

Spectatorii vor descoperi in film prestatia unor actori romani indragiti precum Andi Vasluianu, Dorel Visan, Monica Birladeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crisan, Ion Grosu, Clara Voda sau Alina Berzunteanu, dar si interpretarea renumitului actor francez Jean François Stevenin si a fiului sau, Robinson Stevenin.

Jean François Stevenin a avut roluri importante in filmele unor regizori precum François Truffaut, Jacques Rivette, Bertrand Blier, Jacques Demy sau Jean-Luc Godard si a jucat pentru prima data intr-un film romanesc.

Filmul este cel de-al doilea lung metraj in regia lui Tudor Giurgiu, dupa “Legaturi Bolnavicioase” (cu Maria Popistasu, Ioana Barbu, Tudor Chirila) care a avut premiera in Romania in 2006.

Scenariul ii apartine jurnalistului Ionut Teianu, mutat in Franta din 1991, dupa ce a absolvit Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti. Vivi Dragan Vasile semneaza imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul filmului.

Vote it up
263
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza