Desert Westfalia

Straturi delicioase de cremă de brânză, vișine, bezele și alune de pădure
 

Ingrediente pentru 4-5 porții

500 g vișine

100 g zahăr

3 felii pâine de secară

50 g bezele

75 g alune de pădure

1 lămâie

250 g brânză de vaci (20% grăsime)

250 g frișcă

1 lingură zahăr vanilat

2-3 linguri ciocolată rasă

 

1. Se spală vișinele, se scot sâmburii, iar pulpa se amestecă împreună cu jumătate din cantitatea de zahăr. Se prăjește pâinea de secară, se lasă să se răcească și se mărunțește. Se zdrobesc bezelele și se toacă alunele.

2. Se spală lămâia, se șterge și se rade jumătate din cantitatea de coajă; se stoarce sucul. Se amestecă brânza de vaci cu restul de zahăr, suc și coajă de lămâie. Se bate frișca împreună cu zahărul vanilat; se înglobează în cremă.

3. Într-un castron înalt se așază straturi alternative de cremă de brânză, vișine, pâine de secară, bezele zdrobite și alune; se acoperă și se dă la frigider cel puțin 5 ore. Înainte de servire se presară deasupra ciocolată rasă.

Vote it up
69
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza