Desene inedite de Tonitza, la licitatie

Pasionatii de arta pot viziona si cumpara schite inedite provenite din Colectia Catrina Tonitza, fiica marelui artist
 
<p>Cele 74 de lucrari vor fi scoase la vanzare de Casa de Licitatie Ara Art Collection, care isi incepe activitatea pe 23 septembrie, ora 19, la Casa Monteoru din Calea Victoriei, nr. 115, Bucure§ti, cu licitatia de autor Nicolae Tonitza. Lucrarile incorporeaza 111 desene, schite si studii inedite provenite din Colectia Catrina Tonitza, fiica marelui artist. Autenticitatea si starea de conservare a lucrarilor, prezentate pentru prima data publicului larg, este garantata de expertul Ariadna Zec, drd. in istoria artelor (sec. XVIII-XIX), profesor universitar la Catedra de istoria si teoria arhitecturii, cu o constanta preocupare pentru starea patrimoniului cultural national.
Lucrarile acopera temele majore abordate de Tonitza: portretul si autoportretul maestrului fara atelier, saracia si deznadejdea prizonieratului in Primul Razboi Mondial, inocenta si melancolia chipurilor de copii, florile, peisajele si naturile statice, lumina si exotismul Dobrogei, senzualitatea nudului.
Vizionarea se poate face marti 21 septembrie intre orele 13-19, miercuri 22 septembrie si joi 23 septembrie intre orele 10-19, in cadrul expozitiei ce precede evenimentul. Mai multe detalii gasiti pe www.araart.ro.</p>
Vote it up
349
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza