Depresia mamei ii face pe copii violenti

Femeile care sunt deprimate sau se confrunta cu stari de anxietate in timpul sarcinii risca sa aiba copii violenti
 

<p>Femeile care sunt deprimate sau se confrunta cu stari de anxietate in timpul sarcinii risca sa aiba copii violenti. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii de la trei centre universitare din Marea Britanie. Oamenii de stiinta sustin ca acest lucru este valabil chiar daca, dupa nastere, mama nu mai este afectata de depresie.

Specialistii au monitorizat 120 de viitoare mame, care au fost chestionate pe timpul sarcinii, dupa ce au nascut, dar si atunci cand copiii lor aveau 11 ani, dar si mai tarziu, cand acestia aveau 16 ani. Rezultatele au aratat ca femeile care prezentau stari depresive in timpul sarcinii aveau copii violenti. Mai mult, cercetarea mai arata ca femeile care fusesera, la randul lor, adolescente-problema prezentau un risc crescut de a suferi de depresie in timpul sarcinii.

Cercetatorii spun ca acest tip de depresie este cauzata si de schimbarile hormonale produse in organism in timpul sarcinii. In plus, restrictiile impuse de sarcina joaca si ele un rol important in aparitia acestui tip de depresie.

Specialistii atrag atentia femeilor care se confrunta cu stari de anxietate in timpul sarcinii sa evite pastilele antidepresive, deoarece acestea pun sanatatea viitorilor copii in pericol. In anumite cazuri s-au raportat probleme ale inimii, ficatului, plamanilor si rinichilor ca efect al antidepresivelor asupra femeilor insarcinate. Se recomanda terapia prin consiliere, in locul pastilelor. mai mult, schimbarile din regimul alimentar, yoga, mediatia si activitatile care fac placere femeii insarcinate trateaza depresia mai bine decat orice medicamente.</p>

Vote it up
229
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza