Depresia se va trata cu un spray nazal

Efectele noului medicament vor putea fi simtite in doua ore
<p>Un nou remediu pentru depresie sub forma de spray nazal este in teste si ar putea intra cat de curand pe piata farmaceutica, sustin oamenii de stiinta de la Scoala de Medicina Mount Sinai din New York.
Cercetatorii sustin ca noul medicament impotriva starilor de anxietate actioneaza in doua ore, comparativ cu pastilele utilizate in prezent pentru aceasta afectiune, a caror actiune apare cel mai devreme in cateva zile.
Spray-ul are la baza ingrediente naturale, care sunt eliberate sub forma lichida in cavitatea nazala, ajungand, in cele din urma, la zonele creierului care raspund de starea de spirit. Mai exact, produsul are la baza neuropeptidele, care se gasesc in mod natural si in creier, regland comportamentul si starea de spirit. Un studiu recent, realizat de cercetatorii de la Universitatea din Michigan si publicat in Archives of General Psychiatry, arata ca persoanele care au un nivel mic al neuropeptidelor prezinta un risc marit de a suferi de depresie.
La testele realizate in New York participa 15 voluntari, cu varsta cuprinsa intre 25 si 45 de ani. Expertii au impartit subiectii in doua grupuri: unul este tratat cu acest spray, iar cel de-al doilea cu un spray placebo. Rezultatele vor fi date publicitatii in doua luni.
Daca rezultatele acestui experiment sunt pozitive, cercetatorii vor sa il repete pe un esantion mai mare de voluntari din toate colturile lumii, pentru a vedea daca spray-ul nazal pe baza de neuropeptide are capacitatea de a trata intr-un timp scurt starile de depresie.
Potrivit statisticilor de specialitate, o femeie din patru si un barbat din zece vor avea nevoie de tratament pentru depresie la un moment dat in viata.</p>
Vote it up
125
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza