Dependenta de TV are efecte catastrofale

<p>Expunerea excesiva a copiilor de varsta mica in fata televizorului are efecte catastrofale asupra acestora dupa ce intra la scoala</p>
 

<p>Cu toate ca impactul negativ al televizorului asupra copiilor este cunoscut de mult timp, studiul canadian care releva acest aspect reprezinta o premiera in domeniu. Publicat in Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine, acesta a fost realizat pe copii cu varste foarte mici si ofera evaluari foarte precise ale "pagubelor" produse.
La cercetare s-a lucrat timp de opt ani, pe un esantion de 1.314 copii. Parintii lor au acceptat sa precizeze timpul petrecut in fata televizorului de catre copiii lor, la varsta de 29 de luni, apoi la 53 de luni, iar invatatorii si profesorii le-au evaluat performantele scolare si psihosociale, dar si starea generala de sanatate.
"Fiecare ora peste medie reduce cu 7% angajamentul manifestat de copil in timpul orelor de scoala", a declarat Linda S. Pagani, cercetatoare la Universitatea Montreal din Canada, coordonatoarea studiului.
Potrivit acestui studiu, dependenta de televizor a copiilor cu varste cuprinse intre doi ani si patru ani provoaca o scadere de 6% a rezultatelor la matematica (insa nu are niciun efect negativ asupra capacitatii de lectura), o crestere cu 10% a riscului de a fi respins de ceilalti colegi de clasa (prin tachinari, insulte si agresiuni), o scadere cu 13% a activitatii fizice in weekend si cu 9% a activitatii fizice in general, o crestere cu 9% a consumului de bauturi acidulate dulci si cu 10% a cantitatii de alimente consumate intr-o zi, conducand la o crestere cu 5% a indicelui masei corporale la varsta de 10 ani (IMC s greutatea impartita la patratul inaltimii).</p>

Vote it up
135
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza