Decorațiuni naturale pentru o toamnă festivă

Cu ajutorul sfaturilor de mai jos poți crea ușor un aranjament central pentru masa din living, o coroniță pentru ușa de la intrarea în apartament sau alte accesorii festive
 

Decorarea locuinței pentru toamnă nu este un lucru atât de dificil pe cât pare la prima vedere. În loc să investești sume considerabile in obiectele necesare pentru realizarea unor accesorii adecvate acestui sezon, poți alege materiale și elemente naturale - până la urmă, natura este opțiunea cea mai accesibilă atunci când dorim să creăm o imagine cât mai proaspătă și primitoare a locuinței noastre.

Trusa specială pentru decorațiuni

Din trusa ta speciala, nu trebuie să lipsească: foarfecele pentru hârtie și pentru grădină, un cutter, bandă adezivă, clește și ciocan, letcon, sârmă, hârtie (creponată, lucioasă etc.), creioane, rafie, sfoară etc.

Toate aceste materiale și instrumente trebuie să îți fie la îndemână atunci când lucrezi la un nou... proiect. Cele mai multe dintre obiectele menționate mai sus sunt utile pentru orice sezon care implică decorațiuni deosebite (cum este și cel de iarnă, atât de așteptat de către noi toți...), astfel încât este preferabil ca toate să se afle în același loc, într-o cutie încăpătoare.

O plimbare prin pădure

Privesti cu jind decorațiunile minunate din vitrinele marilor magazine, însă cele mai multe dintre obiectele folosite pentru realizarea lor se află mai aproape de tine decat îți imaginezi - poate chiar în curtea din spatele casei tale, în parcul tău preferat sau în pădurea în care intenționezi să faci o plimbare în week-end... În plus, toate acestea nu te vor costa niciun ban, spre deosebire de accesoriile atât de scumpe din magazinele specializate...

Într-un coș mare, adună dupa pofta inimii cât mai multe obiecte și materiale pe care Mama-Natură ți le pune la dispoziție cu atâta generozitate: crenguțe rupte, spice de grâu, conuri de brad sau de pin, semințe, pietre, frunze, fructe, mușchi de pădure etc. Toate aceste elemente sunt ușor de integrat în orice decorațiune specifică toamnei.

Lucruri pe care le poți folosi în fiecare an

Pentru a completa imaginea de ansamblu a locuinței tale, poți cumpăra ghirlande din frunze artificiale în culorile toamnei sau crenguțe naturale bine conservate, folosite special pentru decor. Acestea din urmă sunt tratate chimic, pentru a nu se deteriora, odată cu trecerea timpului. Spicele legate snopi sau știuleții de porumb se pot conserva, la rândul lor, pentru o perioadă lungă de timp.

În cazul în care dorești să împrospătezi designul interior, adăugând viața prin culoare, alege funde și panglici în nuanțele toamnei, ghirlande sau buchete de flori specifice acestui anotimp (crizanteme, cârciumărese, crini etc.).

Mobilă fără pete

De regulă, frunzele, dovlecii sau tărtăcuțele (proaspete, conservate și uscate) se înmoaie și încep să "curgă" dupa o perioadă scurtă de timp. Pentru a-ți proteja elementele de mobilier de inesteticele (și inevitabilele) pete, orice aranjament de toamnă trebuie păstrat pe un platou sau o farfurie, o folie din plastic sau aluminiu, o placă de lemn etc. În acest fel, îți va fi și mult mai comod să muți decorațiunea respectivă într-o altă locație, dacă este necesar acest lucru.

Fără umezeală!

Dacă sunt depozitate cu grijă, o mare parte dintre aceste obiecte pot fi păstrate în stare foarte bună pentru câțiva ani: știuleții de porumb uscat, frunzele presate, spicele, conurile și chiar și fructele de merișor sau alte fructe de pădure folosite în astfel de decorațiuni.

Este indicată păstrarea lor în cutii din plastic închise ermetic, pentru a nu permite pătrunderea umezelii și a diferitelor insecte care le pot deteriora. Având în vedere faptul că aceste decorațiuni tind să fie voluminoase, îți recomandăm să ai la îndemână mai multe cutii pentru depozitarea lor. Etichetează fiecare cutie în parte și așaz-o într-un loc în care nu pătrunde umezeala. Eticheteză și restul ghirlandelor și al decorațiunilor, pentru a facilita selecția obiectelor anul viitor, când va fi din nou sezonul lor.

Sursa: eva.ro

Vote it up
321
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza