De post: Supa de rosii cu orez rosu

Versiune exotica a clasicei retete a mamei: aceasta supa deasa si gustoasa cu rosii din conserva poate fi un pranz in sine.

 

<p>Ingrediente

2 linguri ulei de masline extra virgin
6 salote tocate marunt
85 g orez rosu
150 ml vin alb sec
400 ml bulion de legume
1 cutie rosii tocate, circa 400 g
3 linguri oregano sau busuioc proaspat, tocat
sare si piper
Pentru servit
4 linguri smantana
frunze de busuioc sau oregano proaspat

Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatit: 40-45 de minute
Se obtin 4 portii
Fiecare portie contine:
280 kcal, 3 g proteine, 18 g grasimi (din care 8 g grasimi saturate ), 21 g carbohidrati (din care 4 g zahar), 1 g fibre

Preparare

1. Se incinge uleiul intr-o oala mare, se adauga salotele si se calesc incet 4-5 minute, sau pana se inmoaie.
2. Se adauga orezul si se amesteca bine, apoi se caleste 30 de secunde. Se toarna vinul si se fierbe rapid timp de 30 de secunde, dupa care se adauga zeama de legume si rosiile, cu suc cu tot.
3. Se da totul in clocot, se acopera oala cu un capac si se fierbe incet 35-40 de minute, sau pana ce orezul s-a facut fraged.
4. Se adauga oregano sau busuioc, se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Se toarna supa in castronele individuale, se adauga cate 1 lingura de smantana si se presara fiecare portie cu cateva frunze de busuioc. Se serveste fierbinte.

Avantaje

- Orezul este un ingredient specific unei diete sanatoase din cauza continutului mare de carbohidrati cu amidon si a lipsei de grasimi.
- Rosiile, la inceputuri folosite doar ca planta ornamentala, sunt acum pretuite ca o sursa importanta de vitamina C si beta-caroten, ambele fiind antioxidanti puternici. Pentru aceasta reteta merg mai bine rosiile de la conserva, mai aromate decat cele proaspete</p>

Vote it up
81
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza