Céline Dion - cu gândul la familie

De vorbă cu Céline Dion, despre dragostea de mamă, mâncare și educația copiilor
 

E vedetă la superlativ: peste 220 de milioane de albume vândute, cinci premii Grammy, propriul spectacol în Vegas, un imperiu de restaurante, un club de golf, o linie de parfumuri și o avere estimată la 750 de milioane de dolari. Mai are și un conac uluitor în West Palm Beach, Florida. Acesta este și locul în care canadiana francofilă Céline Marie Claudette Dion a invitat Reader’s Digest la cafea și croissante. Are 45 de ani și trei copii și, surprinzător, a rămas cu picioarele pe pământ, în ciuda ambianței de mare clasă a reședinței sale din marmură, crom, cristal și aur, care include și un parc acvatic privat. Nu se ascunde în spatele unei armate protectoare de oameni de PR și vorbește deschis despre pasiunea sa pentru cârnații nemțești, clătitele austriece și educația copiilor.

Reader’s Digest: Mi s-a spus că aveți o slăbiciune pentru cârnații nemțești… Care vă place cel mai mult, Nurembergerul?

Dion: Toți îmi plac! Asta e problema (râde). Sunt atât de buni! Și clătitele. Cum se numesc cele tocate?

RD: Kaiserschmarren.

Dion: Sunt realmente delicioase. Mi-e așa de dor de ele!

RD: Din nefericire nu, de data aceasta. Asta vă place cel mai mult când călătoriți – mâncarea?

Dion: Într-un fel, da. Dar cel mai important este spectacolul meu și întâlnirea cu oamenii minunați care vin la concertele mele. Sigur că îmi plac și amintirile, cumpărăturile și, în mod sigur, și mâncarea. Ți se face foame după spectacol. Iar atunci producătorii și toată lumea spune: „Trebuie să mergeți acolo sau dincolo“. Așa ajungi să știi foarte multe despre mâncarea locala.

RD: De ce v-a luat șase ani ca să scoateți un nou album în engleză?

Dion: Să nu-mi spuneți că v-am lipsit atât de mult. În realitate, nu m-am oprit nicio clipă. Am născut doi copii și am un spectacol la Colosseum, în Las Vegas, aproape seară de seară.

RD: Nu vă lipsesc călătoriile?

Dion: A călători în sine e fantastic, fiindcă vezi lumea. Te miști și totul e dinamic. Dar diferența de fus orar și de anotimp și diverșii alergeni nu-i fac viața ușoară unei cântărețe. Locuiești la hotel, în timp ce eu sunt acasă și pot astfel să-mi cresc copiii. Stabilitatea este foarte importantă pentru ei.

RD: Așadar, familia este centrul vieții dumneavoastră în această perioadă?

Dion: Absolut. E prioritatea zero.

RD: Vă pregătiți să vă mutați în Las Vegas. E un loc bun pentru a crește copii? Înconjurați de jocuri de noroc, droguri și arme?

Dion: Probabil că mă voi ocupa acasă de educația lor. Deja am început cu cel mare. A fost foarte stresant, chiar și cei de la școală ne-au spus că e greu pentru copii. Nu se duc la școală pentru că au nevoie să deschidă cărțile și să completeze foi cu teme, ci ca să socializeze. Să înceapă și să termine proiecte împreună, să simtă că fac parte dintr-o echipă.

RD: E ușor când mama ta e Céline Dion?

Dion: Întreabă-l pe cel mare. Bănuiesc că se poate și mai rău.

RD: Ați crescut într-o familie cu 14 copii. Plănuiți să mai aveți copii?

Dion: (râde) Chiar îmi plac familiile numeroase – pentru că într-o astfel de familie am crescut. Dar nu cred că vreau atât de mulți copii eu însămi. Mă gândesc și la bietul soț. Probabil că l-ar ucide.

Vote it up
350
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza