De vorbă cu Bogdan Nicolai

Bogdan Nicolai este, în același timp, poet, realizator radio, scenarist TV și one-man-show. Cum? Cu umor.
 

De luni până vineri, îl auzim zilnic la „Clubul de Seară“, la radio Europa FM. La TV, urmărim scenariul scris de el, pentru „Vocea României“. Noi am stat de vorbă cu Bogdan Nicolai, care ne-a cucerit cu umorul său.

 

Reader’s Digest: De ce avem nevoie de umor?

Bogdan Nicolai: Umorul este singura trăsătură pur umană. Și celelalte animale au suflet, simt durere, bucurie, au familii, își construiesc case, fac dragoste, dar nicio altă ființă nu râde, în afară de om. Râsul ne apropie, e o plăcere uriașă și inexplicabilă care ne face mai buni, e un motor al vieții umane. 

 

În cazul tău, umorul e o moștenire de familie?

Da. Părinții mei au foarte mult umor. Iată ce glumă de copil au făcut!

 

Cum ți-ai ales profesia?

Am simțit că trebuie să îmi împart bucuria cu oamenii, cu cât mai mulți oameni. Canalele media sunt doar mijloacele prin care ajung la ei. Dacă ajung la prietenii mei din toată țara, nu mă interesează dacă o fac prin radio, prin TV, presa scrisă, online sau dacă sunt pe scenă, în fața lor.

 

Ce înseamnă pentru tine radioul?

O mare pasiune. Este ca saltul cu parașuta. Trebuie să faci radio ca să înțelegi de ce este o imensă plăce­­re. E foarte greu de explicat de ce nouă, oamenilor de radio, ne-a dat dependență.

 

Cum e publicul tău și de ce crezi că ești atât de indrăgit de fani? 

Nu am fani, am prieteni în toată țara. În general am un discurs pozitiv, aleg mereu partea bună a lucrurilor. Cred că asta îi apropie de mine. Chiar și atunci când iau atitudine față de problemele serioase, le îmbrac în umor.

 

Clubul de Seară este...

Noua mea emisiune de la Europa FM. De luni până vineri, între orele 19 și 22. Încerc să le fac oamenilor serile mai frumoase.

 

Ai un blog interesant. Cum îl vezi peste 10 ani?

La fel. Interesant și cu subiecte foarte diverse. Scriu când îmi vine și despre ce îmi vine. Nu sunt blogger, nu scriu zilnic, nu accept reclame pe el, nu laud produse, nu scriu ca sa mă indexeze mai bine Google-ul, nu folosesc SEO.

 

Realizezi și emisiunea „Life Couch“, la revista ’AList, condusă de Andreea Esca. Ce ți-ai propus cu această emisiune? Și: cum este Andreea Esca, cea din spatele ecranului?

Este o emisiune curată, de cultură. Invit actori, muzicieni, dansatori, pe oricine care are de promovat un spectacol, o activitate culturală interesantă. Cu Andreea Esca lucrez de foarte multă vreme. M-a ajutat în multe feluri și cu multe sfaturi bune. Are o energie uriașă. Este imposibil să își propună ceva și să nu reușească.

 

Radio, TV, Online, MC. Când ai timp pentru toate?

Fac tot posibilul să mă organizez cât mai bine. Dar nu reușesc mereu. Acum, când răspund la acest interviu, sunt la volan. S-a făcut verde. Revin imediat.

 

Ai scris patru cărți de poezie. Cum se împacă poezia cu divertismentul TV? Când ești într-o mai mare măsură tu însuți?

Eu sunt același și în poezie, și în celelalte lucruri pe care le fac. Îmi vine o idee, îmi place o idee, dau ideea mai departe. Uneori, fac și desene. Mă exprim cum mi-e mai la îndemână în momentul respectiv, dar tot ce fac are la bază scrisul.

 

Cine este „vocea“ cea mai importantă pentru tine, în viața ta personală?

Sunt mulți oameni minunați în jurul meu. Când iau decizii importante, mă consult cu familia, cu prietenii, cu echipa mea. Și ar mai fi și vocile din capul meu: pasaje din cărțile preferate, versuri rap și sfaturi primite în timp.

 

Vote it up
640
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza