De ce e bine sa ai un animal de companie

Un animal de companie ne reduce stresul si ne mentine tensiunea in limite normale
 

Prietenii patrupezi fac parte din ecuatia unei vieti indelungate si fericite. Intr-un studiu efectuat asupra unor agenti de bursa foarte ocupati, care luau inhibitori ACE pentru a-si tine sub control hipertensiunea, cei care aveau un caine sau o pisica isi redusesera la jumatate „varfurile“ de tensiune arteriala provocate de stres.

La sase luni dupa ce primisera un animal de casa, voluntarilor participanti la studiu li s-a masurat tensiunea in timp ce se ocupau de o problema extrem de stresanta. „La cei care aveau animale de casa, tensiunea arteriala sistolica (prima valoare a tensiunii) a urcat de la 120 la 126. La cei singuri, tensiunea a crescut de la 120 la 148“, spune dr. Karen Allen, cercetator stiintific la Universitatea Buffalo.

Un studiu corelat asupra a 60 de persoane ce isi ingrijeau partenerul de viata suferind de o boala a relevant ca aceia care aveau un caine suferisera doar cresteri minore ale tensiunii in perioadele stresante, pe cand la ceilalti tensiunea sistolica crescuse cu 40 de puncte in momentele grele.

Vote it up
99
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza