De ce e bine să mănânci carne de pui

Beneficiile consumului de carne de pui pentru organismul nostru
 

Având un conținut ridicat de proteine, carnea de pui este recomandată în special persoanelor în vârstă deoarece protejează împotriva pierderii osoase. De asemenea, carnea de pui e o sursă importantă de vitamina B, niacină, cunoscută pentru proprietățile sale anticancerigene.

Deloc de neglijat este și conținutul de seleniu, o componentă importantă pentru funcționarea optimă a glandei tiroide, dar și pentru faptul că reduce riscul de a dezvolta artrită. Carnea de pui mai e bogată și în vitamina B6, care furnizează energie organismului și îl protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Este bine să consumați carnea de pui fără pieliță, deoarece aceasta conține mai multă grăsime. Alte beneficii:

– puiul conține zinc, un mineral care ajută la menținerea unui apetit sănătos și are beneficii asupra sănătății pielii;

– supa de pui este un tratament recunoscut împotriva răcelii;

– conține aminoacizi care ajută copiii să crească în înălțime;

– conține și vitamina B5, care are un efect calmant.

Așa că, dacă ești stresat, mănâncă un piept de pui la grătar!

Vote it up
120
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza