Daca te doare, iata ce te ajuta

Noi solutii pentru cei care sufera de sindromul colonului iritabil
 
<p>
Multi din cei care se prezinta la medic cu dureri in zona stomacului sunt diagnosticati cu sindromul colonului iritabil (SCI). Iata trei noi abordari care te pot ajuta sa scapi de aceasta problema:

@Incearca un antibiotic. Un tratament de doua saptamani cu un atibiotic comun au oprit simptomele ca diareea, balonarea, si durerile de stomac pentru 40% dintre participantii la un studiu recent, iar efectele au durat mai mult de doua luni. Pentru unii dintre cei afectati beneficiile aduse de tratamentul cu antibiotic se pot `ntinde pe o perioada mai lunga, spune Mark Pimentel, medic la Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles, care a condus cercetarea. “Este cel mai bun tratament pe care l-am vazut pana acum la testari”, spune el.
 
@Cauta si alte explicatii. Aproape doua treimi din oamenii diagnosticati cu SCI au de fapt probleme cu vezica biliara, asa cum a descoperit anul trecut Saad F. Habba, gastro-enterolog in Summit, New Jersey. Altii au intoleranta la lactoza sau colonul inflamat. Toate aceste probleme, ale caror simptome sunt similare cu cele ale SCI, pot fi tratate. “Daca medicul iti spune ca ai SCI, solicita-i investigatii mai amanuntite”, ne sfatuieste dr. Habba.
 
@Foloseste-ti mintea. Strategii simple ca relaxarea musculara si un control mai bun al perioadelor de stres au imbunatatit situatia in cazul a 80% dintre pacientii implicati intr-un studiu condus de Jeffrey M. Lackner, de la Universitatea din Buffalo-SUNY. “Schimband felul in care raspundem la stres, putem controla simptomele SCI”, spune Lackner.

</p>
Vote it up
118
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza