Cuvintele dor, nu-i asa?

Acesta este sloganul unei noi campanii, care avertizeaza parintii asupra consecintelor violentei verbale
 

<p>

Campania, initiata de Asociatia Telefonul Copilului si Romtelecom, se desfasoara pana pe 7 decembrie si isi propune sa semnaleze faptul ca violenta verbala este, de regula, primul pas catre situatii mult mai grave.

Aceasta vine in conteztul in care, potrivit initiatorilor, numarul de situatii violente semnalate public, ce vizeaza copiii a crescut. Cauzele agresivitatii au fost identificate ca frustrari individuale si dorinta de a se face remarcat. Copiii care sunt agresati verbal ajung sa sufere de probleme mult mai profunde, precum: scadere a stimei de sine, depresie, tulburari in comportament, dificultati scolare.

In cadrul campaniei, sunt planificate intalniri deschise cu adulti si tineri in Bucuresti, prin care acestia vor afla solutii constructive de abordare a violentei. Initiatorii vor sa promoveze, in cadrul acestor intalniri, conceptele de comunicare si dialog, ca solutii pentru prevenirea situatiilor ce presupun violenta in randul tinerilor.

Moderati de un psiholog, cei prezenti vor discuta despre situatii de violenta in care au fost implicati si vor cauta metode de a inlatura acest aspect.

Primul atelier pentru parintii care vor sa isi ajute copiii a avut loc pe 26 noiembrie, urmat de inca unul pe 3 decembrie. Intrarea la ambele este libera, in limita locurilor disponibile.

Initiativa ia sfarsit pe 7 decembrie, cu lansarea unei carti electronice gratuite, intitulate "Ghidul cu probleme si eventuale rezolvari”, realizat sub forma unei benzi desenate, care se adreseaza atat copiilor si tinerilor, cat si parintilor, consilierilor si profesorilor.

De asemenea, pe site-ul campaniei (http://cuvinteledor.ro/), este pus la dispozitie un centru virtual cu informatii despre violenta si impactul acesteia in dezvoltarea personala. Cei interesati pot descoperi date statistice, experiente si recomandari, atat in format text, cat si video.

</p>

Vote it up
157
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza