Cursuri de creativitate pentru copii

Radioul Itsy  Bitsy organizeaza in fiecare sambata ateliere de creativitate pentru copii
 
<p>Pe 15 ianuarie, a avut loc, la sediul radioului, primul atelier de teatru din cadrul Cursurilor de Creativitate Itsy Bitsy.
La prima intalnire, cei 14 copii participanti (din ambele grupe - scolari si prescolari) au facut cunostinta cu actrita Cerasela Constantin, coordonatoarea atelierului, si au inceput impreuna o frumoasa calatorie in lumea fascinanta a teatrului.
Incepand de sambata urmatoare (22 ianuarie), micii cursanti vor veni la atelierul de teatru in grupe separate: scolarii intre orele 14.00 si 16.00, iar prescolarii de la ora 16.00 la ora 18.00.
La atelierul de teatru mai sunt locuri libere pentru copiii din grupa de varsta 7-10 ani. Intalnirile au loc sambata (intre orele 18.00-20.00) sau lunea (intervalul 16.00-18.00).
Inscrierile continua si pentru cursurile de Traditii si Ceramica.

Iata lista si programul principalelor cursuri:

Curs de Traditii si Obiceiuri Romanesti
Creativitate si dezvoltare personala
In cadrul cursului de traditii si obiceiuri romanesti, copiii dobandesc cunostinte despre sat, obiceiuri, arta traditionala si isi dezvolta abilitati practice, invatand sa faca cu mainile lor diverse obiecte. Se citesc povesti, se discuta pe marginea lor, se ilustreaza prin desene anumite scene si se dramatizeaza texte literare.
Pentru ca imaginatia este acea facultate umana indreptata cu predilectie spre viitor, temele abordate sunt menite sa ii faca pe cei mici sa constientizeze faptul ca au un corp, ca fac parte dintr-o celula sociala numita familie, ca sunt fiinte relationale care se dezvolta ca oameni in relatii de tipul: eu-tu-el.
Exemple de teme abordate: fiinte fantastice - din apa, pamant, aer si foc - demult uitate, haiducii si iarba fiarelor, ceasul casei, casa noastra si locurile semnificative, mana mea e o poveste, jocul de-a „Ce s-ar intampla daca...”
Finalitatea proiectului este dubla:
- psihologica - la finalul cursului, parintii vor primi un portret psihologic al copilului (calitatile acestuia, cariera viitoare, modul in care percepe relatiile din cadrul familiei etc);
- practica – lucrarile si creatiile celor mici pot fi obiectul unor expozitii.
Coordonatorul cursului de traditii si obiceiuri romanesti este dl. Ciprian Voicila, etnolog la Muzeul Taranul Roman, absolvent de Psihologie si Filozofie, cu o experienta de 9 ani in lucrul cu copiii prin astfel de cursuri.
Program:
1. Copii 4-6 ani: martea sau joia (18.00-19.00) sau sambata (16.00-17.00)
2. Copii 7-10 ani: martea sau joia (17.00-18.00) sau sambata (15.00-16.00) / (17.00-18.00)
Durata: 10 sedinte, o data pe saptamana, in functie de preferinta fiecaruia.
Pret: valoare totala curs ( 3 luni) - 250 lei / copil
Locatie curs: Sediul Itsy Bitsy - Str. Moise Nicoara nr. 20, sector 3, Bucuresti
Costumatie copil: de lucru, lejera, comoda, care sa permita miscarea.
 
Curs de Ceramica

Cursul este alcatuit din 3 module: „Invatam sa pictam si sa desenam jucandu-ne”, „Modelaj in lut” si „Colaje”. Tehnicile creative utilizate in cadrul primului modul au ca scop dezvoltarea personala a copiilor, invatandu-i sa-si foloseasca propria experienta in dezvoltarea emotionala si in cunoasterea lumii exterioare. Cursul este distractiv pentru copii, deoarece se joaca si experimenteaza diferite tipuri de materiale (creioane, carbuni, pasteluri, culori).
In cadrul modulului „Modelaj in lut”, copiii isi spun povestile atat prin figurinele modelate cat si prin cuvintele si expresiile verbale care insotesc activitatea de modelaj. Exercitiul cu lutul ofera copiilor atat o experienta tactila, cat si una kinestezica, o punte intre simturi si sentimente. La modulul „Colaje”, cei mici realizeaza imagini si decoratiuni prin atasarea mai multor materiale. Acest modul isi propune gasirea unor moduri cat mai originale de construire o imaginilor si antrenarea imaginatiei si expresivitatii.
Exemple de teme abordate: Cine sunt eu, Perna viselor, Martisoare, Suporturi pentru lumanari, Jucarii pentru copii, Decoratii pentru camera mea.
Finalitatea proiectului este dubla:
- psihologica - la finalul cursului parintii vor primi un portret psihologic al copilului (calitatile acestuia, cariera viitoare, modul in care percepe relatiile din cadrul familiei etc);
- practica: lucrarile si creatiile celor mici pot fi obiectul unor expozitii.
Coordonatorul cursului de Ceramica este dna Alexandra Pelea, instructor artistic la Fundatia Sf. Dimitrie, absolventa a Universitatii de Arte, cu o experienta de peste 10 ani in educatie plastica si art-terapie. Castigatoare a numeroase premii si burse la concursuri nationale, dna Alexandra Pelea este si membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania.
Program:
1. Copii 4-6 ani: joia (17.00-19.00) sau sambata (16.00-18.00)
2. Copii 7-10 ani: martea (16.00-18.00) sau sambata (14.00-16.00) / (18.00-20.00) 
3. Copii peste 11 ani: miercurea (9.00-11.00)
Durata: 20 de sedinte, o data pe saptamana, in functie de preferinta fiecaruia.
Pret: valoare totala curs (6 luni)- 1000 lei / copil cu posibilitatea platii in trei rate
Locatie curs: Sediul Itsy Bitsy - Str. Moise Nicoara nr. 20, sector 3, Bucuresti
Costumatie copil: de lucru, lejera, comoda, care sa permita miscarea.
 
Curs de Teatru
ARTA este una din componentele educatiei care ajuta la afirmarea personalitatii copilului. Ideile si sentimenele nu pot circula in forma lor pura, arta si in cazul de fata teatrul ajuta la concretizarea lor. La cursul de teatru se folosesc exercitii in care tehnicile creative sunt extrem de flexibile si ii ofera copilului acea siguranta de care are nevoie, libertate de exprimare si manifestare a dorintelor, opiniilor, nevoilor si atitudinilor sale.
Cursul de teatru este alcatuit din 2 module: „Autocunoastere si cunoastere prin joc” si „ Spectacol”. In primul modul copiii vor invata sa se integreze intr-o echipa, sa-si constientizeze sentimentele, calitatile, raportarea la ceilalti; in acest mod se combate izolarea odata cu descarcarea tensiunilor si cu trairea unor stari afective sanatoase. In cel de-al doilea modul copiii vor crea un rol intr-o piesa de teatru care va fi difuzata la radio Itsy Bitsy.
Exemple de teme abordate:
1. Cunoastere, exercitii de improvizatie, exercitii pentru dezvoltarea vocabularului, discutii de grup pe teme diverse, pentru o relationare fireasca
2. Exprimarea sinelui (despre sentimente si controlul lor), exercitii de concentrare si de imaginatie
3. Exercitii fizice, pentru mobilitatea corpului si castigarea unor reflexe corecte
4. Lucrari artistice cu tema (desen, colaje, decupare), pentru dezvoltarea personalitatii
5. Exercitii de dictie (vorbire corecta)
6. Dobandirea unor reguli (prezenta, disciplina, responsabilitate)
7. Memorarea unot texte (monolog, poezie, cantec, dans), relatie cu personajul, partenerul de joc, controlul emotiilor; se urmareste munca in echipa
8. Notiuni de pantomima, teatru, de imagine, gest, miscare
9. Dezvoltarea abilitatii de relationare cu publicul
10. Exercitii de comunicare si relationare in grup
Finalitatea proiectului este sa cultive in sufletul copilului acele caracteristici care sa-l ajute sa-si dezvolte personalitatea frumos si sanatos, precum respect fata de ceilalti, corectitudine, simtul dreptatii, altruismul, simtul raspunderii etc. Proiectul se va incheia cu realizarea unei piese de teatru care va fi difuzata la radio Itsy Bitsy.
Coordonatorul cursului de teatru este dna Cerasela Constantin, actrita la “Teatrul Mic” si “Teatrul Ion Creanga” din Bucuresti; a participant la Festivalele de Teatru pentru Copii si are o experienta de 12 ani in lucrul cu copiii prin astfel de cursuri.
Program:
1. Copii 4-6 ani: sambata (16.00-18.00)
2. Copii 7-10 ani: lunea (16.00-18.00) sau sambata (14.00-16.00) / (18.00-20.00)
3. Copii peste 11 ani: lunea (9.00-11.00)
Durata: 20 sedinte, o data pe saptamana in functie de optiunea fiecaruia.
Pret: valoare totala curs (6 luni)- 1.000 lei/copil cu posibilitatea platii in trei rate.
Locatie: Sediul Itsy Bitsy - Str. Moise Nicoara nr. 20, sector 3, Bucuresti
Costumatie copil: de lucru, lejera, comoda, care sa permita miscarea.</p>

Vote it up
252
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza