Cursuri de bone pentru femei somere

Peste 2.000 de femei tinere care studiaza sau au venituri scazute pot urma cursuri de calificare ca bone
<p>Fundatia Angel Appeal, in parteneriat cu Ministerul Muncii, a lansat programul national “Femei pentru femei”, prin care tinerele fara loc de munca, cele cu venituri scazute, dar si femeile cu sanse mici de reintegrare pe piata muncii (trecute de 40 de ani) vor putea urma cursuri de calificare in meseria de babysitter. Programul, care este finantat 90% din fonduri europene, se va desfasura in perioada ianuarie 2012-30 septembrie 2013.
"Scopul acestui proiect este sa punem bazele unui sistem standardizat in domeniul ingrijirii copiilor pe timpul zilei, permitandu-le femeilor participarea pe piata muncii ca persoane calificate, evitand astfel abuzurile care au fost din ce in ce mai evidente, mai ales incepand cu anul 2009", a explicat Manuela Danescu, expert in relatiile cu autoritatile publice, pentru cotidianul Evenimentul Zilei.
Pentru a obtine calificarea, cursantele vor urma 120 de ore de formare teoretica, completate de 240 de ore de formare practica, ce se vor finaliza cu un examen. Selectia se va face dupa o evaluare psihologica, in functie de starea de sanatate, dar si de cazierul judiciar.  Informatii suplimentare vor fi publicate pe site-ul scoalabonelor.ro.</p>
Vote it up
115
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza