Curry de broccoli cu iaurt si migdale

Broccoli, o sursa buna de folati, este gatit cu multe mirodenii bogate in antioxidanti
 

 

INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII
 
2 lingurite de ulei de floarea-soarelui
1 ceapa tocata marunt
3 lingurite de chimion macinat
2 lingurite de coriandru macinat
1 lingurita de seminte de mustar brun sau alb
1 1/2 lingurite de curcuma macinata
4 pastai de cardamom, zdrobite
10 frunze de curry, proaspete sau uscate
1 lingura de pasta de tamarin
500 g inflorescente de broccoli
200 g iaurt grecesc avand un continut redus de grasimi
1 lingura de amidon
1/2 cana (45 g) fulgi de migdale prajiti, pentru garnisit
2 linguri de frunze proaspete de coriandru, pentru garnisit (optional)
 
PREPARARE 15 minute 
GATIT 15 minute 
 
FIECARE PORTIE CONTINE 862 kJ, 206 kcal, 26 g proteine, 11 g grasimi (2 g grasimi saturate), 15 g carbohidrati (7 g zahar), 7 g fibre, 305 mg sodiu
 
1 Se incinge uleiul intr-o tigaie neaderenta, la foc potrivit. Se caleste ceapa 3 minute sau pana cand se inmoaie. Se adauga chimionul, coriandrul, semintele de mustar, 1 lingurita de curcuma, cardamomul si frunzele de curry; se amesteca pe foc 1 minut, pana ce mirodeniile isi dezvolta aromele.
 
2 Se adauga pasta de tamarin, inflorescentele de broccoli si 1 1/2 cani (375 ml) apa. Se amesteca pana ce mixtura da in clocot. Se micsoreaza flacara, se acopera si se fierbe molcom compozitia 4-5 minute, pana cand broccoli este fraged, dar isi pastreaza culoarea intensa.
 
3 Intre timp, se combina intr-un castronel iaurtul cu restul de curcuma.
 
4 Dupa ce broccoli a fiert, se dizolva intr-un castronel amidonul in 1 lingura de apa rece. Se adauga la curry si se amesteca 1-2 minute, pana cand sosul s-a ingrosat.
 
5 Se repartizeaza curry-ul in vasele de servit. Se pune deasupra cate o lingura din combinatia de iaurt si curcuma, apoi se presara la suprafata fulgii de migdale. Se orneaza cu frunze de coriandru, si se duce la masa de indata. Preparatul merge bine cu o garnitura de orez brun.
 
SFATUL BUCATARULUI
 
Pasta de tamarin este folosita in India si Asia de Sud-Est, pentru a da un gust acrisor mancarurilor. Se poate cumpara din magazinele alimentare cu specific asiatic sau din hipermarketuri. Poate fi inlocuita cu putin suc de lamaie verde.
 
Frunzele de curry dau o aroma caracteristica preparatelor culinare din sudul Indiei. Se gasesc in magazinele cu delicatese asiatice si se pot congela, intr-un recipient inchis etans. Daca nu se gasesc, pot fi omise din reteta, caci pentru ele nu exista un inlocuitor acceptabil.
Vote it up
125
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza