Curcan cu paste si praz

Acest fel le place si copiilor, si adultilor, asa ca este ideal pentru o masa in familie, cu paste, carne slaba si legume
 
<p>
Portii 4
Timp de preparare: circa 1 ora
Timp de gatit: 15 minute

Ingrediente:

2 morcovi feliati
400 g praz feliat
450 ml bulion de legume sau de pui
300 ml vin alb sau un plus de supa
300 g cavatelli (paste scoici) sau alte forme, ca fusilli (spirale)
2 linguri ulei de masline extravirgin
400 g file de piept de curcan, fara piele, taiat fasiute subtiri
300 ml lapte semidegresat
45 g faina
sare si piper

Topping:

50 g firimituri proaspete de paine integrala
2 linguri branza Cheddar rasa
2 linguri patrunjel proaspat tocat

Preparare:

Se pun morcovii si prazul intr-o oala. Se adauga bulionul si vinul, daca se foloseste, si se dau in clocot. Se micsoreaza flacara, se acopera oala si se fierb ingredientele 15 minute sau pana cand morcovii sunt fragezi, dar nu foarte moi.

Se scurg legumele, pastrand lichidul. Se pun vegetalele intr-un vas mare, termorezistent. Se repune lichidul in oala si se fierbe pana scade la circa 300 ml. Se lasa sa se raceasca.
Se fierb pastele 10–12 minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce sunt al dente. Se scurg bine si se adauga la legume; se amesteca impreuna. Se incalzeste cuptorul la 190°C.
Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga carnea si se prajeste, amestecand, timp de 5–10 minute, sau pana cand se rumeneste usor. Se scoate carnea din tigaie cu o spumiera si se amesteca cu mixtura de paste si legume.
Se toarna laptele si supa racita intr-o oala. Amestecand constant, se presara faina si se incorporeaza in lichid. Se pune oala pe foc si se da lichidul in clocot, amestecand continuu. Se micsoreaza flacara si se fierbe incet 3 minute, amestecand frecvent, pana ce sosul este gros si omogen. Se condimenteaza dupa gust.
Se toarna sosul cat mai uniform peste mixtura de paste. Se amesteca firimiturile de paine cu branza si patrunjel si se presara uniform deasupra. Se pune vasul in cuptor pentru 15 minute, pana cand toppingul este crocant si rumenit.

Cateva idei:

• Folositi piept de pui dezosat, fara piele (file), in locul celui de curcan, si paste aromate cu spanac.
• Prazul si morcovii pot fi inlocuiti cu 450 g buchetele de broccoli si 170 g ciupercute. Se fierb bucatile de broccoli doar 4–5 minute; se gatesc ciupercile – feliate, daca sunt mai mari – impreuna cu carnea de curcan.

Avantaje:

• Carnea de curcan este una dintre cele mai slabe, iar cea mai mare parte a grasimii este localizata sub piele, care aici este indepartata.
• Continand carbohidrati cu amidon, pastele sunt un excelent furnizor de energie si un aliment hranitor pentru intreaga familie. Energia este eliberata incet, pe masura ce pastele sunt digerate, asa ca previne accesele de foame dintre mese.
 
Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro
</p>
Vote it up
455
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza