Curcan și cartofi dulci la cuptor

Carne slabă de curcan cu glazură de merișor - un preparat sănătos, bogat în proteine  
 

INGREDIENTE PENTRU 4 PORȚII

4 ciocănele de curcan (circa 300 g fiecare)

4 linguri de suc de merișor

2 linguri de sos hoisin

2 linguri de ulei de măsline

1 cartof dulce mare (750 g), descojit și tăiat în bucăți mari

1/2 cană (160 g) jeleu de merișor sau de coacăze roșii

 

PREPARARE 15 minute

GĂTIT 30 minute

FIECARE PORȚIE CONȚINE 3 045 kJ, 728 kcal, 62 g proteine, 30 g grăsimi (8 g grăsimi saturate), 47 g carbohidrați (31 g zahăr), 4 g fibre, 369 mg sodiu

 

Merișorul reprezintă unul dintre fructele care au cel mai mare conținut de antioxidanți și deține proprietăți antibacteriene unice. Aici, apare alături de cartof dulce, bogat și el în antioxidanți, și carne slabă de curcan, rezultatul fiind un preparat sănătos, bogat în proteine.

 

1 Încinge cuptorul la 180°C. Așază ciocănelele de curcan într-o tavă mare. Amestecă într-un castronel 2 linguri de suc de merișor, sosul hoisin și 1 lingură de ulei. Tăvălește carnea prin această mixtură.

2 Unge bucățile de cartof dulce cu restul de ulei, apoi așază-le lângă ciocănele, în tavă. (Dacă aceasta nu este îndeajuns de mare, pune-le într-o tavă separată.) Bagă carnea și cartofii în cuptor; coace-le 30 de minute sau până când curcanul s-a pătruns, iar cartofii s-au rumenit și sunt fragezi.

3 Încălzește jeleul de merișor sau de coacăze și restul sucului de merișor într-o crăticioară, pe foc potrivit.

4 Pune ciocănelele și cartofii pe farfurii individuale, stropește-le cu mixtura de jeleu și servește-le.

 

SFATUL BUCĂTARULUI Alege drept garnitură niște fasole verde și broccoli fierte. În locul câte unui ciocănel de curcan poți folosi două de pui; înainte de a unge ciocănelele de pui cu glazura de merișor, înlătură pielea.

Acoperă tava de copt cu folie de aluminiu în cazul în care curcanul se rumenește prea repede. Poți unge ciocănelele cu sucul de merișor și în cursul gătirii, pentru a rămâne suculente.

Vote it up
206
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza