Curatarea cuptorului

Iata un mod practic si care nu necesita efort pen­­tru a curata cuptorul electric
 

Mai intai, incalziti cuptorul la 65°C si apoi opriti-l.

Puneti un castronel cu 1/2 cana de amoniac pe grata­rul de sus al cuptorului si o farfurie mare cu apa fierbinte pe gratarul de jos. Inchideti usa cuptorului si lasati-l asa peste noapte. In dimineata urmatoare scoateti castronul si farfuria si lasati un timp cuptorul deschis pentru a se aerisi. Cura­tati-l apoi cu o solutie obtinuta din amoniacul folosit si cateva picaturi de detergent lichid de vase, diluate intr-un litru de apa calda – chiar si cele mai vechi si arse pete de grasime ar trebui sa se curete usor.

Avertisment: Nu folositi aceasta metoda de curatare in cazul cuptorului cu gaz decat da­­ca flacara de veghe este oprita si robi­­ne­­tul de gaz este inchis.

Vote it up
399
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza