Cupcakes cu visine scufundate

Par niste simple briose, dar de fapt sunt niste cupcakes, adevarate tortulete

 

<p>

Se obtin 2 tavi pentru briose
Timp de preparare: 35 minute
La cuptor: 20-25 minute pentru fiecare tava

Ingrediente:

500 g cirese sau visine
200 g unt
150 g zahar
1 praf de sare
1 pliculet de zahar vanilat
1 lingurita de coaja de lamaie rasa
1 lingura visinata
4 oua
270 g faina din grau tip 1050
1 lingurita praf de copt
suporturi de hartie

Preparare:

Se spala visinele, se indeparteaza coditele si samburii. Se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare. Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius (160 de grade la cuptoarele cu ventilator sau treapta 2-3). Se asaza suporturile de hartie in adanciturile tavii pentru briose.

Se bat untul cu zaharul, sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie si visinata cu mixerul pana se obtine o crema inspumata.

Se adauga treptat ouale. Se amesteca 250 g faina cu praful de copt, se cern peste aluat si se incorporeaza. Restul de faina se pune intr-o farfurie adanca si se tavalesc visinele, bine scurse, prin faina.

Se adauga visinele la aluat si se incorporeaza cu atentie. Cu doua lingurite se umplu suporturile de hartie cu aluat pana la doua treimi.

Aceste cupcakes se coc circa 20-25 de minute in cuptorul incins. Se asaza tavile pe un gratar pentru prajituri si se lasa sa se raceasca. Se servesc proaspete si, optional, cu frisca semi-batuta.
 
Sfat:

Se pot prepara si in afara sezonului. Nu trebuie decat sa va faceti o provizie de visine fara samburi si codite. Se congeleaza mai intai pe o tava, apoi se pun in pungi si se pastreaza la congelator.

Puteti folosi visine conservate. Acestea trebuie bine scurse, eventual si putin stoarse. Zeama se pastreaza pentru un suc proaspat sau se foloseste la o reteta de prajitura cu branza de vaci.

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
148
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza