Cupcakes cu crema de lamaie

Prepara in avans flori zaharisite pentru ornamentul floral: cu trei-frati-patati arata excelent!

 

<p>

Se obtin 12 bucati
Pregatire: 40 min. plus racirea
La cuptor: 20 min. plus racirea

Ingrediente:

3 linguri, plus 1 1/2 lingurite zahar
3 linguri suc de lamaie
4 1/2 lingurite unt
1 ou, batut usor
1 lingurita coaja rasa de lamaie

ALUATUL

3/4 cana unt, inmuiat
1 cana zahar
2 oua
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita coaja rasa de lamaie
1 1/2 cani faina pentru prajituri
1/2 lingurita praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
2/3 cana lapte batut

GLAZURA

2 linguri unt, inmuiat
1/2 lingurita esenta de vanilie
un praf de sare
2 cani zahar pudra
2-4 linguri lapte
Panselute sau alte flori comestibile, sau trandafiri din zahar, optional

Preparare:

Pentru crema de lamaie, folosind o cratita cu pereti grosi, se pun pe foc zaharul, sucul de lamaie si untul; se amesteca pana la omogenizare. Se toarna o cantitate mica din amestecul fierbinte peste ou, apoi se readuce totul in cratita. Se da usor in clocot, amestecand constant; se mai fierbe 2 min. sau pana cand se ingroasa. Se adauga coaja de lamaie. Se lasa compozitia la racit in jur de 10 min. Se muta totul intr-un castron; se acopera si se tine in frigider 1 1/2 ore sau pana cand se ingroasa.

Intr-un castron mare, se bat untul cu zaharul pana cand se obtine o crema usoara si spumoasa. Se inglobeaza ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare. Se incorporeaza vanilia si coaja de lamaie. Se combina faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea; se pun in mixtura cremoasa, alternativ cu laptele batut.
Se toarna in forme de briose, tapetate cu hartie cerata, pana la trei sferturi din inaltime. Se baga la cuptor, la 175 de grade Celsius, pentru 20-25 min. sau pana cand o scobitoare infipta in mijloc este extrasa curata. Se lasa 10 min. in forme, inainte de a se scoate pentru a se raci pe gratar.

Se taie coltul unui cornet de patiserie si se insereaza un varf mic. Se umple cornetul cu crema de lamaie. Se infige varful, la o adancime de 2,5 cm, in centrul fiecarei briose; se umple cu crema de vanilie pana cand briosa incepe sa crape deasupra.

Pentru glazura, intr-un castronel, se combina untul, vanilia, sarea, zaharul pudra si destul lapte cat sa capete consistenta unei creme tartinabile. Se glazureaza briosele. Se pastreaza la frigider. Se pot orna cu flori.

Cupcakes sunt dulciuri mai evoluate decat niste simple briose. Ele se prepara amestecand untul cu zaharul si adaugand treptat ouale. La briose se amesteca intai toate ingrdientele uscate, apoi cele umede separat si apoi se aduc laolalta cele doua amestecuri.

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
173
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza