Cupa Telefonul Copilului

Sportul uneste copiii din zece orase intr-o competitie de baschet
 

<p>

Cu ocazia zilei de 01 iunie, ziua dedicata copiilor de pretutindeni - 528 de copii, cu varste cuprinse intre 5 si 10 ani, respectiv 44 de echipe de mini-baschetbalisti se vor intrece in 10 orase din tara, pentru a castiga CUPA „TELEFONUL COPILULUI".
Este o competitie cu semnificatie speciala, care isi propune sa promoveze in randul celor mici sportul, spiritul competitional si  respectarea drepturilor copilului.

Initiativa Asociatiei Telefonul Copilului se afla la cea de-a treia editie, bucurandu-se de sprijinul Ambasadei Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti, impreuna cu care Asociatia Telefonul Copilului a initiat si implementat multiple proiecte pentru sustinerea cresterii armonioase a copiilor, pentru o copilarie fara grijile oamenilor mari.

Ambasada Olandei felicita Asociatia Telefonul Copilului pentru implementarea acestui proiect deosebit. Evenimentele sportive organizate pentru copii, in toata tara, vor atrage atentia asupra drepturilor copiilor. Olanda este angajata sa apere si sa promoveze aceste drepturi in toata lumea, inclusiv in Romania.

Initiativa Asociatiei Telefonul Copilului nu ar fi devenit realitate fara parteneri de nadejde ai organizatiei precum: Federatia Romana de Baschet, Romtelecom, Cosmote, Mega Image si Brenntag Romania, carora le multumim pentru continuitatea demersului lor. De asemenea, multumim cluburilor sportive care au intrat in competitie si care vegheaza la dezvoltarea armonioasa a copiilor prin sport.

„Impreuna cu sustinatorii organizatiei noastre am marcat cosuri importante la panoul problemelor copiilor. Impreuna am castigat si vom continua sa fim invingatori. Impreuna formam la data de 01 iunie, Ziua Internationala a Copilului, Echipa “Drepturile Copiilor”. Vom lupta alaturi de copii pentru drepturile lor intr-o editie speciala a CUPEI TELEFONUL COPILULUI LA MINIBASCHET, pe care avem privilegiul sa o desfasuram in 10 orase, suporterii nostri principali fiind parintii micilor baschetbalisti”, a declarat Catalina Florea, Director Executiv, Asociatia Telefonul Copilului

Cupa “TELEFONUL COPILULUI” a debutat in anul 2011, cand au intrat in competitie 324 de copii din cinci orase (Bucuresti, Dej, Radauti, Sighetu Marmatiei si Arad), iar in 2012 s-au luptat pentru trofeu 408 de mici baschetbalisti din opt orase (Dej, Cluj, Arad, Sighetu Marmatiei,Bucuresti, Radauti, Galati, Brasov).

CUPA „TELEFONUL COPILULUI" 2013 va fi disputata in cea de-a treia editie in 10 orase (Dej, Cluj, Arad, Sighetu Marmatiei, Bucuresti, Radauti, Mangalia, Constanta, Brasov, Botosani). In total, 528 de copii, cu varste intre 5 si 10 ani, impartiti in 44 de echipe, isi vor sarbatori ziua prin sport, luptand pentru castigarea trofeului.

“Competitia baschetbalistica Telefonul Copilului aflata la cea de-a treia editie ajuta la dezvoltarea sanatoasa o noii generatii, la formarea de relatii prin coeziune si incluziune sociala si la formarea spiritului de fair-play. In numele Federatiei Romane de Baschet si al meu personal, va adresez consideratia noastra pentru sprijinul acordat copiilor si va felicit ca anul acesta reunim un numar de peste 500 de copii, din 10 orase aflate in diverse colturi ale tarii”, a declarat dl. Dan Berceanu, Secretar General, Federatia Romana de Baschet

Numai in primele 5 luni ale acestui an, Asociatia Telefonul Copilului a inregistrat la 116 111, linia telefonica gratuita special dedicata copiilor, peste 35.000 de apeluri, iar aproximativ 2.000 dintre acestea reprezinta cazuri grave de incalcare a drepturilor copilului. Cele mai multe cazuri se refera la incalcarea dreptului copilului la protectie impotriva oricarei forme de violenta, incalcarea dreptului copilului de a creste alaturi de parintii sai, incalcarea dreptului copilului la educatie, incalcarea dreptului copilului la libera exprimare, incalcarea dreptului copilului de a fi ascultat.

116 111 este linia europeana de asistenta pentru copii, gestionata in Romania de Asociatia Telefonul Copilului. Apelul catre 116 111 este oferit gratuit de Romtelecom si Cosmote.

Mai multe detalii AICI

</p>

Vote it up
276
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza