Cum va protejati ochii cand lucrati

Luati pauze scurte, la intervale regulate, si indepartati-va de ecran
 

In multe situatii din viata, micile amanunte fac diferenta dintre a ne fi mai bine sau mai putin bine. Acest lucru e valabil si in cazul protejarii ochilor. Tineti cont de aceste sfaturi:

Luati o pauza. Daca lucrati ore intregi in fata unui ecran cu lumina artificiala, creste riscul sa aveti probleme cu vederea la distanta, conform specialistilor in oftalmologie. Luati pauze scurte, la intervale regulate, si indepartati-va de ecran sau plimbati-va in jurul biroului, pentru a va antrena ochii, dar si picioarele. Daca e posibil, alternati sarcinile astfel incat sa reduceti perioada petrecuta in fata ecranului. Iesiti din birou in pauza de pranz.

Folositi ochelarii de protectie. Va puneti ochelari de inot pentru a va proteja ochii de clorul din piscine, dar ce faceti in celelalte ocazii cand ochii dvs. sunt supusi unor riscuri? Daca cioburile, praful sau alte particule mici va intra in ochi, exista riscul sa va zgariati corneea, ceea ce va poate afecta vederea. Specialistii estimeaza ca 90% dintre ranile ochiului pot fi evitate folosind ochelari speciali. Asigurati-va ca va protejati ochii atunci cand mergeti pe bicicleta, cand mes­teriti (in mod special daca slefuiti si taiati cu fierastraul) sau chiar cand gradinariti (crengile si spinii va pot rani serios ochii).

 

Vote it up
7
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza