Cum va protejaţi ochii vara

Clinica Mayo din SUA da urmatoarele sfaturi pentru alegerea ochelarilor de soare:
 

Folositi ochelari de protectie cu forme alungite. Ochelarii de soare alungiti ofera cea mai buna protectie pentru ochi impotriva razelor ultraviolete.

De asemenea, cercetarile demonstreaza ca folosirea ochelarilor de acest tip intr-o zi innorata este benefica pentru sanatatea ochilor dvs. Nu se intelege inca exact de ce, dar una dintre teorii spune ca acesti ochelari protejeaza si impotriva efectelor de uscare pe care le are vantul, si impotriva poluarii. Clinica Mayo din SUA da urmatoarele sfaturi pentru alegerea ochelarilor de soare:

➊ Protectie UV. Alegeti ochelari care asi­gura o protectie  de 99-100% impotriva UV.
➋ Lentile polarizate. Desi acestea sunt folositoare pentru reducerea reflexiei lumi­nii, asigurati-va ca ele ofera si protectie UV.
➌ Marimea lentilei. Optati pentru lentile mari, care opresc mare parte din lumina. Forma alungita este cea mai indicata.

Ajustati pozitia aerului conditionat. Asigurati-va ca ventilatorul din masina dvs. este indreptat catre picioare si nu catre ochi. Specialistii avertizeaza ca aerul uscat din sistemul de conditionare a aerului va usuca ochii, cauzand disconfort, si va poate expune ochii unui risc mai mare de infectii sau chiar ulcer. Aceeasi regula se aplica si in cazul aerului conditionat din avioane, trenuri, autobuze sau chiar birouri. Verificati unde stati si ajustati pozitia ventilatoarelor, pe cat posibil.

Vote it up
67
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza