Cum tratam depresia

Afectiunea este des intalnita in randul persoanelor cu varsta cuprinsa intre 25 si 50 de ani
 

<p>Potrivit statisticilor, trei milioane de romani sufera de depresie sau stari de anxietate, proportia fiind de trei femei la un barbat. Specialistii spun ca aceasta afectiune este des intalnita in randul persoanelor cu varsta cuprinsa intre 25 si 50 de ani. Mai mult, potrivit psihologilor, tot mai multi copii sunt afectati de depresie, statisticile aratand o crestere ingrijoratoare a cazurilor in randul micutilor, astfel ca unul din 33 de copii si unul din opt adolescenti acuza stari de anxietate.

Cercetatorii de la Universitatea Montreal, din Canada, sustin ca acizii grasi Omega 3, care se gasesc in uleiul de peste, amelioreaza depresia, relateaza Reuters.

In cadrul studiului, subiectii au fost tratati cu capsule pe baza de acizi grasi Omega 3 ori cu placebo, desi 40 la suta dintre ei luau deja antidepresive. Pe timpul monitorizarii, oamenii de stiinta au observat ca voluntarii care au luat capsulele pe baza de ulei de peste si sufereau de depresie s-au simtit mult mai bine dupa tratamentul care a durat 8 saptamani. Potrivit expertilor, antidepresivele nu au influentat in vreun fel rezultatul studiului.

Fructele si legumele gonesc depresia

In acelasi timp, alimentele care au un continut ridicat in antioxidanti, printre care fructele si legumele, ajuta la scaderea starilor depresive cu aproximativ 20 la suta.

Pe de alta parte, o echipa de cercetatori britanici a stabilit ca persoanele care mananca cel putin de trei ori pe saptamana mancare de la fast-food au un risc crescut de aproximativ 60 la suta de a suferi de stari de anxietate si depresii. Specialistii spun ca mancarea bogata in grasimi sau prajelile sunt principalii factori care duc la aparitia acestor stari. Studiul s-a bazat pe informatiile despre stilul alimentar culese de la 3.486 de subiecti, femei si barbati, de varsta medie din Marea Britanie, care au fost comparate cu datele statistice privind depresia. Perioada de monitorizare a voluntarilor a fost de cinci ani.</p>

Vote it up
495
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza