Cum te protejezi de soare

Sapte reguli pe care trebuie sa le respecti cand cumperi crema de protectie solara
 
<p>
De cate ori ai auzit asta? Pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer de piele, cremele de protectie solara trebuie sa faca parte din rutina fiecarei zile de vara (si de iarna). Cu toate acestea, aproape o treime dintre americani nu le folosesc, conform unui sondaj realizat de Raportul Consumatorilor – deseori pentru ca detesta sa le intre in ochi sau cred ca sunt prea scumpe. Iar noi ceilalti suntem pur si simplu uimiti de toate ingredientele, indicii SPF, si calitatile (rezistenta la apa, rezistenta la transpiratie, ultradelicata). Nu te panica. Aceste reguli simple sunt tot ceea ce trebuie sa stii:

@Nu cumpara creme cu un SPF extrem de ridicat. Daca nu ai avut cancer de piele sau alte probleme dermatologice, crema de protectie cu un SPF de 30 (sau de 50 daca ai pielea foarte deschisa la culoare) este suficienta. Un indice de protectie mai mare va fi mai scump, dar nu iti ofera suficienta protectie ca sa merite costul suplimentar.

@Ia o crema de protectie “cu un spectru larg”. Asta inseamna ca blocheaza atat razele ultraviolete de tip B care produc arsurile solare, cat si razele ultraviolete de tip A, care nu ard dar patrund mai adanc in piele. Ambele tipuri de raze iti imbatranesc pielea si cresc riscul de cancer.

@Ia un singur produs pentru intreaga familie. «Copiii se vor descurca foarte bine cu produsul tau», spune dermatologul Lisa Garner, medic la Universitatea din Texas (Southwestern Medical School din Dallas).

@Pentru pielea sensibila foloseste un ecran mineral de protectie solara. Acesta blocheaza in mod fizic razele solare, nu doar le absoarbe si are sanse mai mici sa iti produca iritatii sau alte reactii alergice. Asadar, cauta pe eticheta dioxidul de titan sau oxidul de zinc. Produsele fara parabeni sunt mult mai blande cu pielea ta.

@Daca stai mult in apa sau esti sportiv cauta un produs care sa aiba scris pe eticheta foarte rezistent la apa. «Iar daca protectia solara iti curge in ochi atunci cand transpiri, foloseste un stick pe baza de ceara», spune Robert Friedman, medic, profesor de dermatologie clinica la NYU Langone Medical Center.

@Alege ce-ti place. Lotiunile, sprayurile, stick-urile sunt la fel de eficiente. «Cea mai buna protectie solara este cea pe care o folosesti», spune dermatologul californian Robert Bee.

</p>
Vote it up
207
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza