Cum te protejezi corect de soare

Daca iti cumperi creme si lotiuni e bine sa inveti si cum trebuie sa le folosesti
 
<p>
Majoritatea oamenilor nu folosesc protectia solara in mod corespunzator. E nevoie de doua linguri (suficient cat sa umpli un shot) pentru a-ti acoperi fata, urechile, ceafa, pieptul, bratele si picioarele.
 
Foloseste o cantitate de cel putin marimea unei monede doar pentru fata. Daca folosesti spray, trebuie sa acoperi pielea cu un strat uniform. Aplica protectia solara cu jumatate de ora inainte de a iesi afara (ca sa functioneze, substantele trebuie sa fie absorbite de straturile superioare ale dermului). Aplica lotiunea din nou la fiecare doua ore daca stai la soare si mai des daca inoti, transpiri sau te stergi cu prosopul.
Locurile pe care, cel mai probabil, le vei rata: “Am vazut odata doua femei cu arsuri atat de grave pe laba piciorului incat nu se puteau incalta,” spune Fernando Boiteux, seful diviziei de salvamari de la Departamentul Popmpierilor din Los Angeles. “Nisipul era fierbinte, asa ca le-am condus de pe plaja cu masina salvamarilor.” Boiteux spune ca e probabil ca oamenii sa neglijeze si:
-ceafa
-varful urechilor
-partea inferioara a spatelui
-fesele, soldurile (mai ales cand femeile aleg un costum mai decoltat)
-omoplatii
-nasul

Cu 250% a crescut incidenta melanomului printre femeile de 40 de ani sau mai tinere, in perioada 1973 - 2004
(Studiul al Institutului National pentru Cercetarea Cancerului SUA)

</p>
Vote it up
124
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza