Cum stii daca un medic e bun

E foarte important cand ai nevoie de investigatii medicale sa mergi la un profesionist
 
<p>
Care sunt modalitatile prin care poti recunoaste un medic neprofesionist? Expertii de la Baby Center au identificat anumite semne de avertizare pe care trebuie sa le iei in considerare, atunci cand mergi la medic sau iti alegi un medic nou.

O atitudine indiferenta sau nepasatoare

Esti in cautarea unei persoane care sa-ti acorde ingrijiri medicale, nu a unui nou prieten – deci o personalitate stralucitoare, probabil, nu este o prioritate atunci cand alegi un medic. Totusi, este inteligent sa observi cand un medic este in mod constant rece si autoritar sau nu te tine minte de la o vizita la alta.
Cand vine vorba de medicul copilului tau, trebuie sa fii atent la modul in care el sau ea interactioneaza cu copilul. O vizita la medic poate fi o experienta uneori traumatizanta pentru copil si un medic pediatru grijuliu il va face pe copil sa se simta confortabil.
Cauta un medic care coboara la nivelul copilului tau pentru a explica ceea ce se intampla si de ce si care isi exprima interesul in mod autentic.
Nu asculta si nu raspunde
Majoritatea medicilor sunt extrem de ocupati, dar un medic bun isi va face timp pentru a raspunde la intrebarile tale. Daca te face sa simti ca ingrijorarile sau intrebarile nu au primit raspuns, acesta e un semn rau.
Ca pacient ai dreptul sa te astepti la curtoazie si raspunsuri, nu doar de la medic, ci si de la toata lumea de la birou – de la receptionista, la asistenta. Medicul, sau cineva din birou, ar trebui sa raspunda la apelurile telefonice in timp util.
Nu are cunostintele necesare
Ia in considerare schimbarea medicului in cazul in care acesta nu pare sa tina pasul cu articolele cele mai recente din literatura medicala. O parte din munca unui medic inseamna educarea pacientilor cu privire la sanatatea lor. Aceasta inseamna sa explice rezultatele testelor medicale,  sa informeze pacientii cu privire la medicamentele prescrise si sa furnizeze sfaturi legate de nutritie si  de sanatate.
Nu te astepta ca medicul sa fie in masura sa raspunda la toate intrebarile tale sau sa diagnosticheze orice problema pe loc. Dar poti urmari daca sunt recomandate teste gresite sau mesajele nu sunt transmise corespunzator. Toata lumea face greseli, desigur, dar scaparile repetate sau o anumita superficialitate ar putea indica faptul ca un anumit medic face gafe mai mari.

Recomandari proaste
Un medic neprofesionist este probabil sa aiba o reputatie patata. Este posibil sa ai nevoie sa faci munca de detectiv pentru a te asigura ca un medic este bun.
Incepe prin a discuta cu un medic in care ai incredere, prieteni, rude si colegi de serviciu care pot fi familiarizati cu doctorul respectiv. Verifica site-uri care ofera comentarii despre medici.
Te pune sa faci mai multe teste si sa urmezi mai multe proceduri suplimentare
Un medic ar trebui sa recomande teste suplimentare in cazul in care acestea sunt justificate, dar trebuie sa fii precaut in cazul in care acest lucru se intampla tot timpul.
”In unele cazuri, medicii recomanda teste suplimentare dintr-un exces de prudenta”, spune Schultz, medic pediatru. “Aceasta ar putea insemna ca nu au incredere in propria lor judecata”, adauga ea.
Nu iti respecta timpul
Cat timp ar trebui sa asteptati  la medic? O asteptare de 20 de minute este rezonabila, mai mult de o ora nu este.
“Vor fi situatii de urgenta, desigur, dar daca astepti de obicei o ora sau mai mult, as cauta un medic nou”.
</p>
Vote it up
161
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza