Cum se renovează o bucătărie

Ce trebuie să ai în vedere când vrei să reamenajezi bucătăria
 

Articole similare

Bucătăria este una dintre cele mai importante încăperi dintr-o locuință și cea care necesită cele mai multe resurse financiare pentru redecorare. Iată câteva idei simple care te pot ajuta să îți reamenajezi bucătăria:

1. Întâi de toate, trebuie să te gândești la spațiul pe care vrei să îl redecorezi și la bugetul de care dispui. Vrei să înlocuiești mobilierul vechi cu unul nou sau intenționezi să faci modificări majore și să creezi o nouă bucătărie? În funcție de schimbarile pe care ți le dorești, este foarte important să analizezi spațiul și bugetul pe care le ai la dispoziție.

2. Răsfoiește mai multe reviste care au ca tematică redecorarea de bucătării sau vizitează showroom-uri.

Adună cât mai multe informații - te vor ajuta să îți faci o imagine a ceea ce vrei să devină bucătăria ta. Este foarte ușor să fii tentat să abordezi noile tendințe, dar nu uita că în acel spațiu vei petrece suficient de mult din timpul tău și, de aceea, trebuie să te simți confortabil.

3. Înainte de a lua decizia finală, transformă-ți ideile într-o schiță și reevaluează toate costurile noii bucătării, pentru a fi sigur că te încadrezi în bugetul prestabilit.

4. Eficiența unei bucătării se bazează pe un "triunghi perfect": legătura dintre chiuvetă, aragaz și frigider - ai grijă cum vrei să poziționezi cele trei componente fundamentale, pentru a fi cât mai accesibile.

5. Nu uita de iluminatul încăperii - lumina naturală este foarte importantă, dar poți opta și pentru aplice bine poziționate, care îți satisfac nevoia de lumină din bucătărie.

6. O bucătărie nu este funcțională dacă nu are suficiente spații de depozitare. Pe lângă faptul că sunt foarte utile, îți eficientizează și spațiul existent în încăpere. Poți opta pentru o serie de dulapuri suspendate, cu mai multe sertare sau cu uși glisante.

7. Pentru personalizarea spațiului, grupează fotografiile celor dragi, înrămate, pe o măsuță laterală, discretă. În acest fel, vei avea amenajat un colț intim, dedicat celor apropiați, o mișcare mult mai eficientă decât împrăștierea tuturor fotografiilor pe pereții bucătăriei.

Sursa: eva.ro

Vote it up
231
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza