Cum sa-ti simplifici viata

Specialistii nostri iti vand niste ponturi despre doua chestiuni vitale din viata ta: punctualitatea si acceptarea criticilor
 
<p>
Cum sa nu intarzii la intalniri

Julie Morgenstern, experta in organizare, recomanda sa te penalizezi ca sa elimini obiceiul prost. Pune intr-un plic 100 de bancnote de 1 leu, apoi, de fiecare data cand intarzii, da-i persoanei care te-a asteptat cate o bancnota pentru fiecare minut de intarziere. Daca nu functioneaza, foloseste bancnote de cinci lei.

Cum sa accepti criticile

Daca cineva te critica, arata-i ca nu e nicio problema. Daca adopti o atitudine defensiva si te infurii sau il respingi, sfatuitorul tau isi va spune: „N-am sa mai fac niciodata asta“. Daca celorlalti le este greu sa-ti spuna propria opinie critica, colegii si prietenii te vor evita, dar tot vor actiona in virtutea parerilor lor. Iti va fi de ajutor sa consideri feedback-ul drept o informatie oarecare. Priveste lucrurile in perspectiva. E o informatie pe care o poti imbina cu alte sute. Nu-i acorda o importanta exagerata niciuneia dintre ele. Foloseste feedback-ul primit ca pe un indiciu.

– Keith Ferrazzi, autorul cartii Who’s Got Your Back: The Secret to Finding the Three People Who Will Change Your Life (Cine are grija de tine: cum sa-i gasesti pe cei trei oameni care-ti vor schimba viata)
</p>
Vote it up
263
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza