Cum sa-ti iei o saltea buna

Este cea mai importanta conditie pentru o noapte de somn odihnitor. Afla cele mai bune sfaturi de la expertii nostri
 

<p>

Numai ca fiecare isi defineste propriul ideal. Si sunt multe idealuri in magazinele de profil. De aceea, ne-am decis sa te ghidam...

Fermitate
Greutatea corpului e un factor important: persoanele mai grele au nevoie, in mod normal, de un grad de rigiditate mai mare, iar cele slabe pot alege si saltele mai moi. Pozitia corpului este un alt factor: cei care dorm pe spate sau pe burta ar trebui sa se orienteze spre unele mai ferme, iar cei care stau pe parti, spre cele mai putin rigide.

Arcuri sau spuma?
Saltelele cu arcuri se ventileaza mai bine, iar greutatea corpului se distribuie echilibrat pe ele, mai ales in cazul celor impachetate separat. Saltelele cu spuma ofera stabilitate pentru persoanele care se foiesc si se intorc mult (dar si pentru cei care dorm alaturi de ei).

Structura
Densitatea arcurilor independente defineste nivelul de confort al unei astfel de saltele. Concret, ar trebui sa aiba cel putin 150-200 de arcuri pe metrul patrat. Mai sunt cele din burete sau spuma poliuretanica, dar poti gasi si saltele bio, cu mai multe straturi de latex natural, dar si cu umplutura din cocos sau fibre de bambus.

Stratul superior
Pe straturile superioare ale saltelelor se foloseste adesea spuma de ultima generatie, cu memorie. Acesta ofera mai mult confort, luand forma corpului.

Zone de confort
O saltea de calitate buna este conceputa cu trei pana la cinci, ori chiar sapte zone de confort, al caror grad de fermitate si flexibilitate difera de la una la alta. De exemplu, zonele care suporta trunchiul corpului sunt mai ferme, iar cele care sustin umerii si soldurile sunt mai moi.

Somiera
Cele de calitate, care trebuie sa ofere suport pentru saltele cu arcuri, sunt stabile si reglabile pe inaltime. Cele mai bune somiere pentru saltele cu spuma au cel putin 20-25 de stinghii flexibile si se pot ajusta, din punct de vedere al unghiului de inclinatie, la cap si la picioare.

Ce iti trebuie:
• fermitate potrivita corpului tau
• 150-200 arcuri/mp
• 3-5 zone de confort

</p>

Vote it up
313
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza