Prevenire:
1. Mananca alimente care sustin functionarea corespunzatoare a hipotalamusului, parte a sistemului endocrin. Astfel de alimente includ alge marine, verdeturi, morcovi, somon si fructe de mare ton. Poti incerca de asemenea uleiul de masline, nuci, migdale, alune, precum si alimentele bogate in minerale, cum ar fi broccoli si varza.
2. Mananca fructe si legume care au un continut ridicat de apa, mai ales daca iti vei petrece timpul la temperaturi inalte. Consuma ananas, castraveti, mere, pere, portocale rosii si pepene verde.
3. Hidrateaza-te consumand ciorbe, supe si cereale cu lapte. Poti incerca gazpacho, o supa rece spaniola de rosii, care iti reimprospateaza corpul si te hidrateaza.
4. Bea cel putin sase pahare de apa filtrata pe zi pentru a mentine corpul hidratat si bea mereu apa cand iti este sete. Setea este un semn de deshidratare usoara.
5. Evita consumul de alimente care contin cafeina, cum ar fi ciocolata - cafeina va actiona ca un diuretic si vei pierde lichide.
De ce are nevoie organismul pentru a lupta cu caldura
• 100 mg de vitamina C, acid ascorbic, previne epuizarea cauzata de caldura. Este recomandat sa obtii vitamina C din alimente, mai degraba decat sa iei suplimente.
• Calciul se pierde prin transpiratie excesiva si trebuie sa fie inlocuit. Legumele cu frunze verzi sunt o sursa excelenta de calciu si au un continut mare de apa, care va ajuta la rehidratare.