Cum sa plantaţi mai multe exemplare intr-un ghiveci

Acest articol va ofera cativa pasi simpli pentru a obtine un aranjament de efect al plantelor in ghiveci
 

Primul pas este sa puneti pe fundul ghiveciului un strat de material de drenaj, care per­mi­te scurgerea apei, dar im­piedica alunecarea compos­tu­lui prin orificiile vasului. Umpleti ghiveciul pana la o zecime din inalti­mea lui cu resturi de caramizi, pietris mai mare sau mai mic, cioburi de teracota sau bucatele de tavi de polisitren.

In continuare, adaugati compost pana la doua tre­imi din inaltimea vasului. Apasati cu degetele, bata­torindu-l foarte usor. Nu-l presati prea tare, fiindca plantele au nevoie de aer pentru a-si forma radacini sanatoase, iar comprimarea compostului le impiedica sa isi extinda radacinile. Apoi introduceti plantele, incepand cu cea mai mare. Nu sapati o groapa, ci retrageti compostul cu o sapaliga, asezati planta in locul creat, apoi lasati compostul sa cada la loc.

Scoateti plantele din ghi­vece sau tavi si, in afara de cazul in care pe eticheta se specifica altfel, plantati-le la adancimea la care erau in ghivecele initiale. Adaugati compost in timpul lucrului, pentru a planta specimenele mai mici la adancimea potri­vi­ta. Lasati cel putin 2,5 cm intre suprafata compostului si marginea vasului.

Dupa ce ati pus plantele in ghiveci, adunati compost in jurul radacinilor, bata­to­rin­du-l usor pentru a inla­tura golurile mari de aer. Apoi udati bine plantele si adu­nati la loc compostul daca s-a lasat. In final, puneti ghive­ciul in locul dorit. Ideal ar fi sa-l asezati pe supor­turi pentru a impiedica blocarea orificiilor de drenaj.

Vote it up
106
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza